6 saat önce
6 saat önce

“Veri Merkezlerini Takip Etmek Olası Birçok Riskin Önüne Geçmek Anlamına Geliyor”

Veri merkezleri gibi 7/24 kesintisiz çalışması gereken kritik tesisler, iş sürekliliği açısından büyük önem taşır. Bu tesislerde ekipman ömrünü uzatmak, enerji verimliliğini artırmak ve iş süreçlerini aksatmamak için ortam koşullarının ideal seviyede tutulması gereklidir.

Kritik tesislerde ortam sıcaklığını, nemi, hava kalitesini, enerji tüketimini sürekli izleyerek, olası riskleri önceden tespit edebilen yeni nesil teknolojik sistemler sayesinde tesis nihai amacına ulaşabilir. Bu alanda ülkemizde uzmanlaşan Exagate’in Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Serhat Koncagül ortam izleme ve kontrol çözümlerinin temel işlevlerinden bahsetti. ”Exagate olarak teknoloji üretiyor ve veri merkezi gibi en önemli kritik tesisler için ortam izleme, güç dağıtım üniteleri ve enerji sistemleri yönetimi şeklinde katma değerli çözümler sunuyoruz. Veri merkezleri kritik tesisler içerisinde en çok parametreye sahip olan hassas yapılardan biri ve bu yönüyle veri merkezlerini takip etmek olası birçok riskin önüne geçmek anlamına geliyor. Veri merkezi gibi ciddi risk unsurları barındıran yapılar için enerji izlemeden sıcaklık ve nem izlemeye kadar birçok önemli metriği izliyor ve işletmeciye veri sunuyoruz. Bu sayede olası riskleri önceden tespit edilmesini sağlıyor ve gerektiği zamanda gerekli müdahaleleri yapılmasına olanak tanıyoruz. Bu da günümüzde sayısı hızla artan veri merkezleri için ciddi bir önem arz ediyor.” dedi.

Ortam izleme ve Güç Dağıtım Ürünlerimiz Çok Talep Görüyor

Veri merkezlerinin dünyanın teknoloji konusundaki lider ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin gündeminde olduğunu söyleyen Koncagül ”Veriyi korumak ve güvenliğini sağlamak ülkeler için temel kaynak haline geldi ve veri merkezleri de bu kaynağın dijital kaleleri olarak hizmet veriyor. Teknolojinin hayatın her alanında olduğunu düşünürsek veri merkezleri için ortam izleme ve kontrol çözümleri; projelerin hedeflerine ulaşması, uzun yıllar işlevini koruması ve olası risklerden korunması için gerekli hale geliyor. Biz de Exagate olarak tam bu noktada uzun yıllara dayanan Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımız sonucunda geliştirdiğimiz çözümlerle dünyada ihtiyaca cevap veriyoruz. Başta Avrupa kıtası olmak üzere global çapta büyüyor ve veri merkezlerinin daha verimli, güvenli ve sürdürülebilir olmasını sağlıyoruz. Avrupa’nın farklı pazar koşulları, enerji düzenlemeleri ve ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirdiğimiz ürünlerimizle uluslararası standartlarda ürünler geliştiriyoruz. Özellikle Ortam izleme ve Güç Dağıtım ürünlerimiz çok talep görüyor ve ürünlerimiz birçok veri merkezi projesinde kullanıyor. Her geçen gün hızla büyüyen yapımızla veri merkezlerinin verimliliğini artırarak, karlılıklarını maksimize etmelerine yardımcı oluyoruz. Yenilikçi ortam izleme ve kontrol çözümleriyle sektöre öncülük ediyor, sunduğumuz kapsamlı çözümler sayesinde enerji tüketimini optimize etmenin yanı sıra iş süreçlerini iyileştirerek rekabet avantajı elde etmelerini sağlıyoruz.” dedi ve Exagate’in 2. Nesil Akıllı PDU’sundan da bahsederek “ Modern veri altyapısı sürekli gelişiyor ve Exagate olarak veri merkezi sektörünün gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için güvenilirlik, hassasiyet ve son teknoloji özellikleri sorunsuz bir şekilde harmanlayarak ürünler sunuyoruz. 2. Nesil Akıllı PDU ürünümüzle veri merkezi güç yönetimini yükseltmeyi hedefliyor ve sistemlerin en yüksek performans seviyelerinde çalışmasını sağlıyoruz. Son teknoloji özelliklere sahip bu yeni PDU ürünümüzle, veri merkezi kabinleri içindeki enerji dağıtımının sorunsuz bir şekilde yönetilmesini ve izlenmesini kolaylaştırıyoruz. Böylece veri merkezlerinin enerji altyapısı üzerinde kapsamlı kontrol sağlayan kullanıcı dostu arayüz de sunarak fark yaratıyoruz.” dedi.

Veri merkezi gibi teknoloji odaklı kritik tesisler artıyor ve bu alana özel çözüm üreten şirketler öne çıkıyor. Ülkemizde de Exagate gibi veri merkezi çözümlerine yoğunlaşan şirketler yurt dışına açılarak büyümesini sınırların ötesine taşıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA