5 saat önce
5 saat önce

Kahramankazan’lı bürokratlar kahvaltıda buluştu.

Geleneksel Köy Kahvaltılı Kahramankazan’lı Yönetici ve Bürokratlar Buluşması’nın üçüncüsü Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Baykurt’un katılımları ile gerçekleşti.

Kahramankazan’lı yönetici ve bürokratları tek bir çatı altında birleştirerek ilçenin kültürel mirasını tanıtmak, Kahramankazan’ın gelişiminde fayda sağlayacak yatırımlara öncülük etmek ve hemşehricilik duygusunu yaşatmak adına kurulan Kahramankazan Yönetici ve Bürokratlar Derneği, 3. Geleneksel Köy Kahvaltılı Kahramankazan’lı Yönetici ve Bürokratlar Buluşması’nı yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu’nun destekleri, Kahramankazan Yönetici ve Bürokratlar Derneği Başkanı Mustafa Cantürk’ün organizatörlüğü ve Güvenç Mahallesi Dernek Başkanı Metin Kocabaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, Ankara Vali Yardımcısı Osman Bilgin, Tunceli Vali Yardımcısı Ertuğrul Aslan, Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Baykurt, Kahramankazan’lı yöneticiler, bürokratlar, öğretim üyeleri ve iş insanları katıldı.

Buluşma kahvaltı programı ile başladı. Kahvaltı sonrası söz alan konuşmacılar kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine ithafen hitaplarını gerçekleştirdi.

“SİYASET ÜSTÜ BİR ANLAYIŞIMIZ VAR”

 

Davetlerine kulak vererek buluşmaya katılan Kahramankazan’lı kamu ve özel sektörde görev yapan hemşehrilerine teşekkür ederek söze başlayan Kahramankazan Yönetici ve Bürokratlar Derneği Başkanı Mustafa Cantürk: “Aynı topraklarda doğup aynı kültürü paylaştığımız siz kıymetli hemşehrilerimizle buluşarak tanıştığımız, aramızdaki hemşehrilik bağını dostluğa çevirdiğimiz buluşmamıza hoş geldiniz. Niyet hayır akıbet hayır diyerek kurduğumuz derneğimizin en büyük sermayesi samimiyetinizdir. En büyük kazancımız bu topraklarda doğan iyi insanları birbirleri ile buluşturmak, kaynaştırmak, aralarındaki hemşehrilik bağlarını dostluğa dönüştürmektir. Bu bağları siyaset üstü bir anlayışla örerek birlik ve beraberliğimizi sürekli hale getirmektir. ” dedi. 

 

Kahramankazan’ın bulunduğu toprakları fetheden Turasan Şah’ı rahmetle anarak sözlerine devam eden Dernek Başkanı Cantürk, Nisan ayında Turasan Bey ve Kahramankazan’ın Tarihi Şahsiyetleri Sempozyumu düzenleyeceklerini duyurdu. Buluşmaya katkılarından dolayı Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu’na teşekkürlerini ileten Mustafa Cantürk, gönül köprülerinin sağlamlığının önemli olduğunu vurguladı.

 

“VİLAYET OLARAK ÖNDERLİK ETMEYE HAZIRIZ”

 

Kahramankazan’ın kurulduğu günden bugüne kadar ciddi bir mesafe kat ettiğini belirten Ankara Vali Yardımcısı Osman Bilgin: “Kahramankazan’ı uzun zamandır ziyaret etmemiştim. Geçirdiği değişimi gördüğümde gurur duydum. Önümüzdeki dönemde sanayileşme alanında, uzay ve havacılık alanında ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olacak Kahramankazan’ımızın gelişiminde bizlerde vilayet olarak elimizden gelen her türlü katkıyı vererek önderlik etmeye hazırız.” dedi.

Ankara’da yıllardır devam eden sivil toplum kuruluşları eksikliğinin böylesi güzel bir buluşmayla artık ortadan kalktığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Bilgin, katılımlarıyla samimi bir ortam yaratan tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

“MÜREFFEH VE YAŞANABİLİR BİR KAHRAMANKAZAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Kahramankazan Belediyesi olarak yapılması gereken çalışmaların bilincinde olduklarını söyleyen Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Baykurt, ilçenin sanayi bölgesi olmasından dolayı sürekli olarak göç aldığını ifade etti. Kahramankazan’ın gerek altyapı anlamında gerekse sosyal donatılar bakımdan göçe bağlı bir ihtiyaç doğabileceğini vurgulayan Başkan Yardımcısı Baykurt, daha müreffeh ve yaşanabilir bir Kahramankazan için stratejik planlamaların hazır olduğunu belirtti. İlçenin ihtiyaçlarına ve kalkınmasına katkı sağlayacak faaliyetleri hızlandırdıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Baykurt: ‘Görevimizin başındayız. Azimle, şevkle Kahramankazan’ımıza hizmet ederek ilçemizi hak ettiği seviyeye ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz ” dedi.

Konuşmacıların ardından katılımcıların kendilerinden bahsettikleri tanışma fasılı ile devam eden program, seğmen gösterisiyle renkli anlara sahne oldu. Hatıra fotoğrafı sonrası program sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA