4 saat önce
4 saat önce

Rektör Prof. Dr. Budak ve Dr. Kasapoğlu, EÜ kampüsündeki yurtlarda incelemelerde bulundular

Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı,  İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Yaşar Kırkpınar, Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki öğrenci yurtlarında incelemelerde bulundular. Yurtların genel durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alarak, yapımı devam eden blokları gezdiler.

İzmir’deki yurt kapasitesinin artışına dikkat çeken Dr. Mehmet Kasapoğlu, “İzmir’deki yurt kapasitemiz; 2018 yılında yaklaşık 16 bindi. 2023 yılında ise bu sayı 36 bin 173’e yükseldi. 2024 yılında ise 45 bin 453’e ulaşacak. Bu artış hakikaten gurur verici. Bu yıl İzmir’de yurtlarımız için 6 bin 729’ü kız ve 5 bin 220’si erkek olmak üzere 15 bin 315 öğrencimiz başvuru yaptı. Bugün itibariyle erkek öğrencilerden yurt sırası bekleyen kalmadı. Başvuru yapan tüm erkek öğrencilerimizin yurtlara yerleşimleri gerçekleştirildi. Kızlardan ise az sayıda yedek bekleyen öğrencimiz kaldı. Onlar da hem yeni yurtlarımızın devreye girmesi hem de yapılacak yerleşim planları ile çok kısa sürede yurtlarına kavuşacaklar ”dedi.

Ege Üniversitesinde yapımı devam eden yurtlarla ilgili de bilgi veren Kasapoğlu, “Şu an inşaatı devam eden yurtlarımızla, Ege Üniversitesinde 6 bin olan yurt kapasitemizi 8 bin daha artırarak 14 bine çıkartıyoruz. Evladı şehir dışında okuyan ve okuyacak ailelerimizin gözü arkada kalmasın. Türkiye’nin en güvenli öğrenci barınma sistemi olan Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımız, her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edecek” diye konuştu.

“Öğrencilerimize güvenli ve konforlu bir barınma ortamı sunuyoruz”

 Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise “Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu himayesinde üniversitemiz  kampüsümüzde yer alan 14 bin  kişilik kapasiteye sahip öğrenci yurdunu, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu, Sayın Mahmut Atilla Kaya ve Sayın Yaşar Kırkpınar ile birlikte yerinde inceledik. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde, büyük bir özlemle beklediğimiz öğrencilerimizi en iyi şekilde karşılamak ve onlara güvenli, konforlu ve modern bir barınma ortamı sunmak amacıyla, yurt yerleşkesinde titizlikle yürüttüğümüz fiziki altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarını detaylı bir şekilde ele aldık. Benimsediğimiz öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla, öğrencilerimizin barınma sorununu çözmeye yönelik yaptığımız yoğun girişimler sonucunda kampüsümüze kazandırılan 14 bin  kişilik öğrenci yurdunun tamamlanmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA