4 saat önce
4 saat önce

Yüzücüler 185 TEGV çocuğunu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturdu

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) için yarışan 12 yüzücü bu yıl 36’ncısı düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda “Bir Çocuk Değişsin, Türkiye Gelişsin” kampanyası ile çocuklar için yarıştı. Kulaçlarını Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları nitelikli eğitim desteğiyle buluşturmak için atan yüzücüler, yürüttükleri kampanyanın etkisiyle 185 çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturdu.

Bu yıl 36’ncısı düzenlenen 2800’den fazla yüzücünün katıldığı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 12 yüzücü, çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) “Bir Çocuk Değişsin, Türkiye Gelişsin” kampanyası için yarıştı. İki kıtayı birleştiren eşsiz parkurda kulaçlarını Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukları nitelikli eğitim desteğiyle buluşturmak için atan yüzücüler, yürüttükleri kampanyanın etkisiyle 185 çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturdu. Yarışma kapsamında TEGV’in gönüllü yüzücüleri, 12 Ağustos’ta başlayan kampanyaya 9 Eylül’e kadar bağış toplamaya devam etti. 12 yüzücü kampanyayla toplamda 270 bağışçıya ulaştı. Toplanan bağışlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki TEGV çocuklarının yarınlarına eğitimle umut oldu. 

 

Çocukların nitelikli eğitimle buluşmasına destek olmak isteyenler tegv.org adresini ziyaret ederek bağışta bulunabilirler. TEGV’de eğitim desteği alacak bir çocuğun bir yıllık eğitim gideri ise 1.250 TL.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA