4 saat önce
4 saat önce

Gülben Ergen Çocuklar Gülsün Diye Derneği 54. anaokulunu 23 Eylül’de Adıyaman Kahta’da açıyor.

Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketinden etkilenen illerimizde çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak ve hayata tutunmalarına katkıda bulunmak amacıyla “11 ilimizde 11 Anaokulu” sloganı ile başlattığı kampanya doğrultusunda 2024 Ocak ayında Adıyaman Gölbaşı’nda bir anaokulu açılışını yapan Çocuklar Gülsün Diye Derneği şehirdeki 2. Anaokulunu, toplamda ise 54. Anaokulunu Adıyaman’nın Kahta ilçesi’nde açıyor.

Türkiye’ye yeni anaokulları kazandırmaya devam eden Çocuklar Gülsün Diye Derneği ve başkanı Gülben Ergen, 23 Eylül’de açılacak anaokulunu, yapılacak töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayacak.

Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan bölgelerine ve köylerine anaokulları kazandıran Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 54.anaokulunu afet bölgesi kapsamına alınan Adıyaman’nın Kahta İlçesi’nde açıyor. İnşaatın yapımını Bridge To Türkiye Fund’un üstlendiği anaokuluna “Çocuklar Gülsün Diye – BTF Anaokulu” ismi verilecek. 

Vali Özbilgin İlkokulu’nun bahçesine yapılan anaokulu 23 Eylül Pazartesi günü açılacak. Okulun açılışı Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Bridge To Türkiye Fund temsilcileri ve devlet protokolünün katılımıyla gerçekleşecek. Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği Çocuklar Gülsün Diye – BTF Anaokulu, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak. 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Konya-Akşehir ve Antalya-Konyaaltı, Ankara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Eskişehir, Ordu-Kumru ve Diyarbakır, Denizli, Siirt ve Niğde, Kilis, Adana, Osmaniye, Hatay-Kırıkhan, Hatay İskenderun, Adıyaman Gölbaşı, Hatay-Samandağ ve Malatya’da anaokulları kazandırdı. 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA