2 saat önce
2 saat önce

Baskı ve reklam dünyasının liderleri FESPA Eurasia’da sektöre yön verdi!

Sektörden gelen yoğun talep üzerine 11-14 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen bu büyük buluşma, 8 binden fazla sektör profesyonelini ve binden fazla uluslararası ziyaretçiyi ağırlayarak 4 günde tüm yıl için 1 milyar euroluk iş hacmine ev sahipliği yaptı…

 

Endüstriyel reklam ve dijital baskı dünyasının buluşma noktası FESPA Eurasia, bu yıl da İstanbul Fuar Merkezi’nde büyük bir katılım ile sektörü bir araya getirdi. Tüm yıl heyecanla beklenen FESPA Eurasia 2024, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) 11-14 Eylül tarihleri arasında 400’den fazla marka ve 8 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 64 ülkeden ziyaretçi çeken FESPA Eurasia ile yerli üreticiler yeni pazarlara açılma fırsatı buldu. FESPA Eurasia, 4 günde tüm yıl için 1 milyar euroluk iş hacmi yarattı. FESPA Eurasia, bu yıl da endüstriyel reklamcılıktan geniş geniş format dijital baskıya, promosyon baskı ürünlerinden LED’lere, 3D ürünlerden araç kaplamaya kadar en son teknolojilere ev sahipliği yaptı.

 

Dünyaya açılan kapı

 

Bu yıl 11. kez düzenlenen FESPA Eurasia, Avrasya Bölgesi’nin baskı ve endüstriyel reklam sektörü için en önemli buluşma noktası olmaya devam etti. Fuarın başarısını değerlendiren FESPA Eurasia Yönetim Kurulu Üyesi Levent Olcayto, şöyle konuştu: “FESPA Eurasia 2024’te 8 binden fazla tekil ziyaretçiye ulaştık. Bu ziyaretçilerin %14’ünü Türkiye dışından gelen sektör profesyonelleri oluşturdu. En fazla katılım, Çin, Hollanda, Kosova, Bulgaristan, İran, Sırbistan, Yunanistan, Tunus, Makedonya ve Irak gibi ülkelerden sağlandı. Türk firmalar, bu etkinlikte yeni pazarlar keşfederek önemli ihracat bağlantıları kurma fırsatı yakaladı. Endüstriyel reklam, dijital baskı, geniş format baskı, tekstil ve serigrafi baskı gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren sektör temsilcileri, en yeni ürün ve teknolojilerini tanıttı. Gelecek yıl da 12. kez sektörü desteklemeye devam edeceğiz.”

 

Sektör profesyonellerine özel atölyeler

 

FESPA Eurasia 2024’te bu yıl içeriği zenginleştirilen “Endüstriyel Reklam Uygulama Atölyesi” etkinlikleri bu yıl da büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, sektörde tanınmış isimler Hasan Gürşan, İsmail Erzurumluoğlu, Sedat Zeytin, Asım Doğan ve Orafol firması tarafından sunulan, araç kaplama, tabela yazımı, minyatür araç maketleri uygulaması, dekota rölyef tablo uygulamaları ve neon uygulama gibi çeşitli konularda uzmanlar tarafından yönetilen atölyelere katılarak bilgi ve deneyimlerine yeni bakış açısı ekleme fırsatı yakaladılar. 

 

Sektörün duayenine saygı

 

Fuar kapsamında gerçekleştirilen özel etkinliklerden biri de sektörde 48 yılı geride bırakan Şaban Beyler’e yapılan onurlandırma töreniydi. 12 Eylül 2024 Perşembe günü İstanbul Reklam Standı’nda düzenlenen bu etkinlik, katılımcılara sektörün önde gelen isimleriyle buluşma ve keyifli bir akşam geçirme fırsatı sundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA