3 saat önce
3 saat önce

Efes Selçuk’ta geleceğin tohumlarını ekecek protokol

Efes Selçuk Belediyesi, Eylül Ayı Meclis Toplantısında oy birliği ile alınan kararla Karaot Yerel Tohum Derneği ile ortak çalışma ve işbirliği protokolü imzaladı. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “ Bu protokolü hayata geçirdiğimizde üretimin ne kadar kıymetli olduğunu ve üretimi ne kadar yayabilirsek o kadar iyi sonuçlar alabileceğimizi de önümüzdeki dönem içerisinde görecek ve keyifli bir üretim sezonuna dahil olacağız. Aslında biz geleceğe yerel tohumu şimdiden ekiyoruz” dedi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeki ve kent genelindeki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, tohum ve tarımsal ürünlerin üretilmesi, depolanması, dağıtılması için ekolojik tarım ve sağlıklı gıda üzerine çalışmalar yapan Karaot Yerel Tohum Derneği ile imzalanan Ortak Çalışma ve İşbirliği Protokolü ile Efes Selçuk Belediyesi üreticiyi desteklemeye devam edecek.

EFES TARLASI YAŞAM KÖYÜ VE YEREL ÜRETİCİ EĞİTİM ALACAK

İmzalanan protokol kapsamında Karaot Yerel Tohum Derneği, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde ve köylerdeki üreticilere sağlıklı ve doğru tarım uygulamaları, atalık tohum ve fide üretimi, gübre ve su kullanımı gibi tarımsal üretime katma değer sağlayacak konular hakkında köy toplantıları düzenleyerek tarım ürünleri ve tarım metotları hakkında eğitim verecek. Aynı zamanda belediyenin kamusal yeşil alanlarının tamamında yapılacak olan peyzaj ve çevre düzenlemelerine Karaot Yerel Tohum Derneği danışmanlık yaparak Efes Selçuk Belediyesi’ne ait sera ve tarlalarda peyzajda kullanılacak bitkilerin üretimine destek olacak.

“BİZ GELECEĞE YEREL TOHUMU ŞİMDİDEN EKİYORUZ”

Karaot Yerel Tohum Derneği ile imzalanan ortak çalışma ve İşbirliği Protokolü ile keyifli bir üretim sezonuna dahil olacaklarını ve geleceğin yerel tohumlarını şimdiden ektiklerini belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Karaot Derneği’nin ilk kurulduğu günden itibaren işin içerisinde olan çok değerli Cevdet Önder ile birlikte geçen ay itibariyle meclisimizden oy birliğimiz ile geçirdiğimiz ortak çalışma ve işbirliği protokolümüzü gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde Efes Tarlası Yaşam Köyü, bütün köylerin hepsine dağılacak ve belediyeye ait olan arazilerde üretim tüm hızıyla devam edecek. Bunu yerel tohumla yapacağız. Şu anda bu protokolü gerçekleştirdiğimizde üretimin ne kadar kıymetli olduğunu ve ne kadar yayabilirsek çok daha iyi sonuçlar alabileceğimizi de önümüzdeki dönem içerisinde gerçekleştireceğiz ve keyifli bir üretim sezonuna dahil olacağız. Aslında biz geleceğe yerel tohumu şimdiden ekiyoruz. Ondan sonrasında da bütün köylerimizde bu üretimin hasıl olmasına sebep olacak” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA