7 gün önce
7 gün önce

2024-2025 eğitim öğretim yılı Kartepe’de Rahmiye İlkokulu’nda yapılan törenlerin ardından çalınan okul zili ile başladı

Kartepe’de 2024-2025 eğitim öğretim yılı Rahmiye İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Kartepe Kaymakamlığı ve Kartepe Belediyesi tarafından okul bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen törene Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, Rahmiye İlkokulu Müdürü Ali Çıraklı, birim müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

115 OKULDA EĞİTİM BAŞLADI

Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, “Kartepemizde 115 okulumuzda 2331 öğretmeniz ve 33071 öğrencimiz ile ders başı yapıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılının heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemizi geleceğe taşımak eğitimle başlar. Hepimizin ortak hedefi geleceğimiz olan evlatlarımızın en iyi şekilde yetişmesini sağlamaktır. Eğitimde ki amacımız heyet boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, evrensel değerlerin yanında, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, kendisine güvenen ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmektir” dedi.  

 

ORTAK HEDEFİMİZ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Yeni bir eğitim -öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Başta görevli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımızın, öğrencilerimizin, velilerimizin yeni eğitim-öğretim yıllarını kutluyorum. Daha iyi bir geleceğin anahtarının çocuklarımız olduğunu biliyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı, donanımlı nesillerin yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Kartepe Belediyesi olarak bizler de çocuklarımızın her türlü bilgi, beceri ve donanıma sahip bireyler olarak yetişmelerinde, yeteneklerinin geliştirilmesinde, büyük bir gayret ve özveriyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

GÖSTERİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Rahmiye İlk ve Ortaokulu 4-A sınıfı öğrencisi Mustafa Bera Bina, “Okulumuz”, 4-B sınıfı öğrencisi Elif Hüma Avcı, “İlköğretim Haftası”, 6-A sınıfı öğrencisi Akif Hamza Karabektaş, “İlköğretim Haftası” şiirlerini okurken, 2-A sınıfı öğrencileri “Türkiyem” adlı ront gösteri, 2-B sınıfı öğrencileri “Ay Yıldızlı Bayrağım”, 3.sınıf öğrencileri “Çayır Çimen Geze Geze”, Halkoyunları yarışmasında Marmara Bölge Birincisi olan Osmangazi İlkokulu öğrencileri “Ardahan Yöresi” halk oyununu gösterisi büyük beğeni topladı. 

 

İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Rahmiye İlkokulu’nda eğitim öğretim hayatına bu yıl başlayan 1. sınıf öğrencilerinden Bilge Ersoy ve Deniz Alkan’a  “Hoş geldiniz” diyerek 8.sınıf öğrencilerinden Berat Cah ve Sudenaz Şavran çiçek verdiler. Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, “2024-2025 eğitim ve öğretim yılı ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun” diyerek ilk ders zilini çaldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA