3 gün önce
3 gün önce

Başkan Tugay CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları buluşmasına katıldı

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 14 büyükşehir belediye başkanı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen buluşmada bir araya geldi. Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) yerleşkesinde yapılan toplantıya; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer katıldı. 

“Bizi dikkatle izlesinler”
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Emekli Halk Kart”ı anlattı. Belediyelerin İller Bankası’ndan ya da diğer kaynaklardan gelen gelirlerinden kesinti yapılmasını eleştiren Zeybek, “Geçmiş dönemde 11 büyükşehir belediye başkanımız, düzenli olarak bir araya gelerek çok başarılı bir çalışma yapmıştı. Önümüzdeki dönemde de toplumsal sorunların çözülmesi konusunda, halkçı yönetim anlayışımızın içine refah belediyeciliği ve kalkınma belediyeciliğini ilave ederek yapacağımız çalışmaların sadece CHP’li belediyeler değil, Türkiye’deki tüm belediyeler açısından da dikkatlice izlenmesi ve buradan çıkaracak sonuçların 85 milyonun hizmetine sunulmasının çok değerli olduğunu belirtmek istiyorum” dedi. 

 “Türkiye’de artık CHP’li belediyeler gerçeği vardır”
Önceki görev dönemleri içerisinde 11 büyükşehir belediye başkanı ile sık sık bir araya geldiklerini ve bu kapsamda kamuoyunu bilgilendirdiklerini hatırlatan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’de artık CHP’li belediyeler gerçeği vardır. Beldesinden büyükşehirine kadar, her düzeyde CHP’li belediyelerin uygulamaları, projeleri vatandaşlarımız tarafından beğeniyle takip ediliyor ve talep ediliyor. 2014 seçimlerinden 6 büyükşehir belediye başkanı olarak çıkmıştık. 2019’da 11 büyükşehir belediyesi kazanarak çıktık. Şimdi 31 Mart 2024 seçimleriyle 14 büyükşehir belediye başkanı olarak milletimizin hizmetindeyiz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA