2 gün önce
2 gün önce

Balçova meclisinde gündem yangınlar oldu

 Söze Torbalı’nın Ayrancılar Mahallesi’nde meydana gelen facia ile başlayan Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Ayrancılar’da yaşamını yitiren hemşerilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bizi derinden üzen bu felaketin yanı sıra güzel İzmir’imizin dört bir yanında çıkan orman yangınlarının da sarsıntısını yaşadık. Çünkü yanan ormanlar içimizi de yaktı.

Böyle bir ormanlık alanın eski haline dönmesi için en az 100 yıl geçmesi gerekiyor. Toplum olarak orman yangınları konusunda farkındalığımız artmalı.

Ben sosyal medya hesaplarımdan sürekli duyarlı olma çağrısı yapıyorum.

Ancak topyekün mücadele etmeliyiz. Havalar sıcak ve yangın iklimi var. Biz 3 kamera ile ormanlık alanlarımızı izliyoruz. Ayrıca zabıta ve fen işleri ekiplerimiz de ormanlık alanlarla ilgili denetleme ve teyakkuz halinde. Temmuz deyince aklımıza gelen bir diğer konu da Madımak Katliamı. Unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Korcan Uçman da, Ayrancılar faciasında ölenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerinde bulundu. Orman yangınlarına da değinen Uçman, söndürme çalışmalarında canı pahasına görev yapan personellere de minnet duyduklarını ifade etti. Uçman 2 Temmuz’da yaşanan Madımak olaylarını da unutmadıklarını belirterek, “Madımak Oteli Utanç Müzesi oluncaya dek mücadelemiz sürecek” dedi. AK Parti Grup Sözcüsü Ümit Uslusoy da, Ayrancılar’daki felakette yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara da şifa dileğini iletti. Orman yangınlarının iklim değişikliği ve artan sıcaklıkların yanı sıra insan faktöründen kaynaklandığına dikkat çeken Uslusoy, “Ormanlarımız tehdit altında. Tüm halkımızın bilinçlenmesi lazım. Gerekirse buroşür ve farklı yöntemlerle bilinçlendirme çalışmaları yapalım” şeklinde konuştu. Komisyondan gelen raporların görüşüldüğü mecliste Strateji Geliştirme Müdürlüğü kurulması kararı alındı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA