3 gün önce
3 gün önce

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş Törenle Anıldı

Mudanya’nın İngilizler tarafından işgali sırasında 25 Haziran 1920 tarihinde bağımsızlığa giden yolu açan Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşları, şehit edilişlerinin 104. yılında İskele Meydanı Şehitlik Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşları, şehit edilişlerinin 104. yılında İskele Meydanı Şehitlik Anıtı önünde Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Törene Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç’ın yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, tüm Mudanyalıların içinde Şükrü Çavuş’ta bir parça olduğunu vurguladı.

“İÇİMİZDEKİ ŞÜKRÜ ÇAVUŞLAR BÜYÜSÜN”
104 yıl önce Şükrü Çavuş ve arkadaşlarının ülke üzerindeki tehditlere karşı kendilerini kahramanca siper ettiğini söyleyen Dalgıç, “Kendilerinden kat kat üstün olan düşmanı püskürtüp herkesin içine bir umut saçmışlardır. Bütün Mudanyalıların içinde Şükrü Çavuş’tan bir parça vardır” dedi. O dönemin tehditleri ile bugünün tehditlerinin farklı olduğuna dikkat çeken Dalgıç, “İçimizdeki Şükrü Çavuşları ortaya çıkarıp, günümüz tehditlerini bertaraf edeceğimize inanıyorum. Şükrü Çavuş ve arkadaşlarını rahmet ve özlemle anıyor, içimizdeki Şükrü Çavuşların her geçen gün daha da büyümesini diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından törene katılanlar Şükrü Çavuş Anıtı’na karanfil bıraktı. Anma töreni kapsamında öğle namazında Hal Camii’nde Mudanya Belediyesi tarafından şehitlerin ruhuna mevlid okutularak, lokma ikramı gerçekleştirildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA