4 gün önce
4 gün önce

Urla Belediye Başkanı Yüksek Mimar Selçuk Balkan’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve vatandaşların büyük bir heyecanla beklediği 22 sahilin düzenlenerek kullanıma açılma projesi hayata geçti

İlçenin 215 kilometre sahile sahip olduğunu fakat denize girilecek alanın kısıtlı olduğunu dile getiren Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan yaptığı açıklamada “Urla’mız 215 kilometre bir sahil bandına sahip nadide ilçelerden biri: Buna rağmen vatandaşın denize girme imkânı bulduğu alanlar oldukça kısıtlıydı. Seçim sürecinde verdiğimiz sözlerden biri de 15 Haziran’a kadar 15 sahili halkımızın kullanımına açacağımız yönündeydi.

Belediye ekiplerimizin yoğun çalışması sonucunda 22 sahilimizde düzenleme yaptık ve vatandaşlarımızın kullanımı için modern büfe, şemsiye, tuvalet ve soyunma kabinleri yerleştirdik” dedi.

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

Vatandaşları sahillere sahip çıkmaya davet eden Balkan açıklamasının devamında “Mesai arkadaşlarımız ile birlikte halkımızın huzuru ve mutluluğu için çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan talebimiz, sahillerimize sahip çıkmaları. Yaz aylarında günübirlik ziyaretlerle ilçemiz nüfusu iki katına çıkıyor. Çevreyi temiz tutalım, koyulan kabinleri koruyalım. Gelen misafirlerimizi de bu konuda uyaralım. Denizlerimizin ve sahillerimizin çöplüğe çevrilmesine izin vermeyelim. Kamunun malına hep birlikte sahip çıkalım” ifadelerine yer verdi.

MAVİ BAYRAK İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Çalışmaların tamamlanması ile birlikte plajlara ‘Mavi Bayrak’ alınması için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkilileri ile görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Selçuk Balkan “Mavi bayrak standartlarına getirdiğimiz sahillerimiz en kısa sürede bayrağına kavuşacak. Yetkililer ile ön görüşmemizi gerçekleştirmiştik. Sahillerimizi halkımıza açarak yapmak istediğimiz turizm atağını Mavi Bayrak ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

NELER YAPILDI?

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Atölyelerinde ilk etapta URİT işletmesinin olmadığı Kalabak, Gülbahçe, Kuşçular, Demircili, İçmeler (2), Torasan (2) ve Çeşmealtı Mavi Plaj sahillerine 10 adet modern büfe ve tuvalet-soyunma kabini imalatı gerçekleştirildi. Konteynerlerde ihtiyaca cevap verecek şekilde servis pencereleri açılarak iç mekânın tamirat ve boyaları gerçekleştirildi. Toplamda 22 sahilde modern büfelerle birlikte şemsiyeler, soyunma kabinleri ve tuvaletler halkın ihtiyacını karşılayacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA