4 gün önce
4 gün önce

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

Başkan Uzun mesajında; “Millet olarak bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin huzur, mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri bayrama ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdolsun..

İslam’ın sembollerinden biri olan kurban; teslimiyet, sadakat, paylaşmak, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma bağları kurmaktır. Rabbimize yakınlaşma gayreti, takvaya ulaşma arzusu, ilahi rahmete nail olma çabasıdır. İhtiyaç sahibinin evine, gönlüne, sofrasına sevinç ve muhabbet taşımaktır.

Bizi biz yapan, ayakta tutan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren İslam’ın yüce değerleri etrafında kenetlenerek idrak edeceğimiz Kurban Bayramı; ibadet görevlerimizi yerine getirmenin yanı sıra kardeşliğimize gölge düşüren her türlü çekişmeye, dargınlığa ve küskünlüğe son verip barış ve huzur iklimiyle yenilenme günüdür.

Geçmişlerimizi hayırla yâd etmek, anne babamızı, kardeşlerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret edip gönüllerini hoşnut etmek için çok önemli bir fırsattır.

Bayramın güzelliklerini sevdikleriyle paylaşmak için memleketine gelecek olan vatandaşlarımıza, geliş ve dönüş yolunda trafik kurallarına hassasiyetle riayet etmelerini tavsiye ediyor; kazasız belasız, hayırlı yolculuklar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Daha nice bayramlara sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde erişmek dileğiyle Kurban Bayramı’nızı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA