4 gün önce
4 gün önce

Labada ve Pamukkale Üniversitesi’nden Türk Gastronomisini İleriye Taşıyacak İş Birliği

Türk gastronomisini ileri taşıyacak şef adaylarının yetişmesine katkı sağlayacak Labada Gurme Uygulama Mutfağı, en son teknolojiye sahip modern donanımı ve geniş alanıyla dikkat çekiyor. 

Hikayesine BND Group çatısı altında Denizli’de başlayan Labada, Denizli’nin simge restoranı olarak bölgenin gastronomi birikimine ve kültürel zenginliğine sahip çıkıyor. Brasserie konseptinin yanında yenilikçi ve özgün anlayışa sahip patisserie ve catering hizmetleriyle de bölgedeki misafirlerine hizmet veren Labada, Türk mutfağı ve gastronomisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla ülkemizin köklü üniversitelerinden Pamukkale Üniversitesi ile bir iş birliğine imza attı. Turizm Fakültesi’ne bağlı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde bir uygulama mutfağını hayata geçiren Labada, şef adaylarının ihtiyacı olan tüm ekipmanları ve donanımı içeren mutfakla bütüncül gastronomi yaklaşımını geleceğe taşıyor. 

Öğrencilere pratik becerilerini geliştirme ve çeşitli mutfak kültürlerini keşfetme fırsatı sunan Labada Gurme Uygulama Mutfağı hakkındaki detaylar ise şöyle; 110 metrekarelik geniş alana sahip öğrencilere rahat bir çalışma ortamı sağlayan mutfağın temizlik ve düzen açısından önemli olan bulaşıkhanesi ise 10 metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Mutfağın pastane bölümünde, tatlı ve pastane ürünleri üzerinde çalışmak isteyen öğrenciler için 12 metrekarelik özel bir alan da bulunuyor. Bu bölüm, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemelerine ve pratik becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Mutfak ayrıca dışarıya çıkan arka kapı ve bina içinden girişe olanak sağlayan ön kapı gibi pratik erişim noktalarına sahip. Bu özellikler de öğrencilerin güvenli ve kolay bir şekilde mutfak alanına erişmelerini sağlıyor.

Labada Gurme Uygulama Mutfağı’nda öğrencilerin alacağı dersler arasında; Temel Mutfak Uygulamaları, Türk Mutfağı ve Dünya Mutfakları gibi çeşitli dersler bulunuyor. Türk Mutfağı dersleri, öğrencilere geleneksel Türk yemeklerinin hazırlanması, sunumu ve servisi konusunda kapsamlı bir eğitimi içerirken, Dünya Mutfağı dersleri ise öğrencilere farklı kültürlerin yemek pişirme tekniklerini ve lezzetlerini keşfetme fırsatı veriyor. İtalyan, Fransız, Çin, Hint ve Japon mutfakları gibi çeşitli kültürlerin yemekleri üzerinde yoğunlaşan bu derslerde öğrenciler, uluslararası mutfaklarda uzmanlaşma fırsatı yakalıyor. Toplamda 1440 öğrenci, Labada Gurme Uygulama Mutfağı’nda Türk ve dünya mutfakları konusundaki pratik becerilerini, ileri donanım ve son teknoloji ile donatılmış bir alanda geliştirme fırsatı bulacak. Türk mutfağının geleceğini temsil eden şef adayları, tıpkı Labada gibi köklerinden aldıkları kültürel mirası ileri taşıyacak bir vizyonla Türk gastronomisini ileri taşıyacak elçiler olacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
SON DAKİKA