1 sene önce
1 sene önce

TEGV'li çocuklar için 7 günde 7 kıtada 7 maraton koşacak

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mütevelli Heyeti Üyesi ve eğitim dostu Ahmet H. Uysal, yeni bir projeyle daha TEGV’li çocukların eğitimlerine katkı sağlamaya hazırlanıyor. Uysal, TEGV için 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında World Marathon Challenge’ye katılacak ve 7 günde 7 kıtada 7 maraton koşacak. Projeyle 7 bin çocuğun TEGV’de bir yıllık eğitimlerine destek sağlanması hedefleniyor.

1995 yılında faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 95 bin gönüllüsünün desteği ile 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteği ile buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) gönüllülerinin ve eğitim dostlarının desteği sürüyor. TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi ve eğitim dostu Ahmet H. Uysal, yeni bir projeyle daha TEGV’li çocukların eğitimlerine katkı sağlamaya hazırlanıyor. Uysal, TEGV için 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında World Marathon Challenge’ye katılacak ve 7 günde 7 kıtada 7 maraton koşacak. Maratona 31 Ocak’ta Antarktika ile başlayacak olan Uysal, sırasıyla Cape Town, Perth, Dubai, Madrid, Fortaleza ve son olarak Miami’de koşarak maratonu tamamlayacak. 7 bin çocuğun TEGV’de bir yıllık eğitimlerine destek sağlamayı amaçlayan proje kapsamında 7000 çocuğun eğitimi için bağış toplanması hedefleniyor. Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından Boyner de projeye destek verenler arasında yer alıyor. Boyner, plastik kullanımının azaltılmasını teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler gerçekleştiren Boyner, mağazalarında satışa sunduğu çok kullanımlı bez çantalardan elde ettiği gelirle projeyi destekleyecek ve 1.000 çocuğun nitelikli eğitim desteği ile buluşmasını sağlayacak. Projeye destek veren diğer bir firma da yatırım, emeklilik ve sigorta şirketi AXA oldu. AXA sunduğu destek ile Mütevelli Heyeti Üyemiz ve eğitim dostumuz Ahmet H. Uysal’ın seyahat sigortalarını yaptı ve ayrıca 250 çocuğun bir yıllık eğitim masraflarını karşıladı. 

“Eğitim sevdam beni TEGV ile tanıştırdı”

“Hayallerim, çocuk sevgim ve eğitim sevdam beni TEGV ile tanıştırdı” diyen Uysal, daha önce de TEGV bayrağını, Siirt Pervari Öğrenim Birimi için ilk Türk katılımcı olarak Kuzey Kutbuna taşıdı ve Nisan 2017’de Kuzey Kutbu Maratonu’nu koştu. Uysal, 2018 yılında ise “Eğitime Koşar Adım” sloganıyla 10 bin çocuğa TEGV’de eğitim desteği sağlamak üzere Artvin’den Fethiye’ye koşu düzenledi. 2019’de yine TEGV’li çocuklar için Umuda Pedal ekibiyle birlikte Mardin-Göbeklitepe arasında pedal çeviren Uysal, TEGV Beykoz Öğrenim Birimi’nde Tasarım ve Beceri Atölyesi kurulmasına katkı sağladı.

Eğitim koşularının devam edeceğini belirten Uysal, “TEGV, öğrenim birimleri ile Türkiye’nin her tarafını sarmış bir aile. Önceki yıllarda Kuzey Kutbu’na gittim ve bayrağımızı orada dalgalandırdım. Artvin’den Fethiye’ye 1,645 km 10 bin çocuğumuzun eğitimine destek olmak için koştum. Şimdi de 7 kıtada yine TEGV’li çocuklarımız için koşacağım. Eğitim koşularımız devam edecek! Çok mutluyum” dedi.

Boyner proje kapsamında 1.000 çocuğun eğitime destek verecek 

Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından Boyner, projenin altın sponsoru olarak 1.000 çocuğun eğitimine destek verecek. TEGV ile ortak bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu, “Her zaman iyiliği odağına alan, iyiliği yaymanın ve peşinden gitmenin değerini bilen bir markayız. Yeni yıla da sorumlu marka anlayışımızla TEGV ve Ahmet Uysal ile el ele vererek, eğitimin peşinden giderek başladık. Çocuklarımızın eğitim hayatına katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz, umuyorum geleceklerine ışık olmayı başarırız. Ayrıca aktif yaşamı destekleyen bir marka olarak spor tutkusunu iyilikle harmanlayan Ahmet Uysal’ın yedi kıtadaki koşusuna eşlik edebilmek de bizi son derece gururlandırıyor” dedi.

AXA olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz nesilleri desteklemeye devam edeceğiz

Yatırım, emeklilik ve sigorta şirketi AXA Sigorta’nın CEO’su Yavuz Ölken; “AXA olarak ‘İnsanlığın Gelişmesi Adına, İnsanlık İçin Değerli Olanı Korumak’ hedefimiz doğrultusunda çalışıyor ve özellikle desteğe ihtiyacı olan grupları da yakından takip edip destelemeye çalışıyoruz. TEGV iş birliğinde planlanan ve çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak adına inisiyatif alarak maraton koşacak olan sevgili Ahmet Uysal ve ‘Eğitime Koşar Adım:7 Kıta’ projesi bu amacımıza ulaşmamız için çok anlamlı bir fırsat oldu. Umarız Ahmet Bey’in çağrısı çok uzaklara ulaşır ve en yüksek düzeyde gençlerimizin eğitim hayatlarında rahat etmelerine imkân sağlar, kendisine anlamlı ve büyük özveri isteyen serüveninde başarılar diliyoruz. Biz AXA olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz nesilleri desteklemeye ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. #KnowYouCan” diye konuştu.

Ahmet Uysal kimdir?

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi ve eğitim dostu Ahmet H. Uysal, 1972’de Adana’da doğdu. İlköğrenimini İsmet İnönü İlkokulu’nda, liseyi İstanbul Amerikan Robert Koleji’nde okudu. İTÜ İnşaat Mühendisliği üzerine Boston College’da Finans Yüksek Lisansı yaptı. Bir süre Amerika’da mühendis olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönen Uysal, 2000 yılından bugüne İstanbul’da yaşıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) FairPlay Komisyonu Jürisi tarafından 2018 Türkiye FairPlay Ödülleri kapsamında “Tanıtım Dalı Kutlama Mektubu Ödülü” ne layık görülen Uysal, evli ve üç çocuk babası.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login