1 sene önce
1 sene önce

Egeli bilim ekibinden göz hastalıklarının tedavisine yönelik proje

TÜSEB’den EÜ’nün Ar-Ge projesine destek

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Barut Selver ve ekibi tarafından, amniyon zarı ekstraktının göz yüzey kök hücreleri üzerine etkilerini araştıracakları projeleri, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Araştırma ve Geliştirme Projelerini̇ Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Doç. Dr. Selver ve ekibi proje kapsamında göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan amniyon zarından elde ettikleri ekstraksiyonunu, kök hücre tedavisini geliştirmek için kullanacaklar. Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptıkları nitelikli çalışmalarından dolayı proje ekibini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Projeleri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Barut Selver, “Tüm araştırmalarımızın laboratuvar çalışmalarının büyük kısmını Ege Teknopark kapsamında Dr. Mehmet Gürdal ile birlikte kurduğumuz ‘Limbustem’ şirketi ve Ege Üniversitesi desteğiyle açtığımız ‘Oküler Yüzey Araştırma Laboratuvarı’ bünyesinde yürütüyoruz. Daha önce 3 milyon TL’nin üzerinde bütçeye sahip araştırma projelerimize, 2023 yılı başı itibariyle bir yenisini daha ekledik. Gözün yüzey kök hücrelerinin laboratuvar ortamında çoğaltılması ve klinik uygulaması ile ilgili on yılı aşkın süredir çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şimdi de üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Arıcı’nın da yer aldığı ekibimiz ile amniyon zarı ekstraksiyonunu göz yüzey kök hücre tedavisini geliştirmek için kullanacağız” dedi.

Doç. Dr. Selver, “Amniyon zarı ekstraktının da ürünleşmesi konusunda sanayi ortaklı çalışmalara devam edeceğiz. Bu proje ile hedefimiz dirençli göz yüzey hastalıklarında ileri düzey tıbbi tedavi ürünlerini, ülkemiz öz kaynaklarını kullanarak ulaşılabilir kılmak ve konuyla ilgili Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login