1 sene önce
1 sene önce

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final ve Yarı Final kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası’nda Çeyrek Final ve Yarı Final turunun kura çekimi gerçekleştirildi.

Turkuvaz Medya Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekim törenine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 2. Başkan Vekili Murat Aksu, Başkan Vekili Yalçın Orhan, Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Amatör İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın’ın yanı sıra kulüp başkanları ile temsilcileri katıldı. 

TFF Başkanı Büyükekşi: “Dileğimiz; kupanın çeyrek, yarı ve final karşılaşmalarının da Fair Play ruhuyla oynanması”

Kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “148 takımla başladığımız Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıkma başarısı gösteren 8 takımımızı canı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ziraat Türkiye Kupası futbolumuzun en önemli markalarından biri. En alt ligden en üst lige kadar tüm Türkiye’yi kucaklayan bir organizasyon. Türkiye Kupası’na sponsor olan ve büyük katkılar sağlayan Ziraat Bankası bu yıl tam 159 yaşında. 

Federasyonumuz ise 100 yıllık koca bir çınar. 8 takımımızdan biri, şanlı Cumhuriyetimizin kuruluş yılında Ziraat Türkiye Kupası’nı alacak ve aynı zamanda UEFA Konferans Ligi’ne katılım hakkı kazanacak.” dedi.

Kupada çeyrek final karşılaşmaları öncesinde heyecanın dorukta olduğunu kaydeden Büyükekşi, “Dileğimiz; kupanın çeyrek, yarı ve final karşılaşmalarının da Fair Play ruhuyla oynanması. Pozisyonlarıyla hafızalara, centilmenlikte gönüllere kazınan karşılaşmalar olması. Buradan sizlerin huzurunda, tüm futbolseverleri çeyrek final ve yarı finalde oynanacak maçları izlemek için tribünlere ve ekranları başına davet ediyorum. Türkiye Kupası sponsorumuz olan Ziraat Bankası’na teşekkür ediyorum. 

Yine aynı şekilde, bu heyecanın canlı olarak tüm Türkiye’ye ulaşmasını sağlayan yayıncı kuruluşumuz Turkuvaz Medya Grubu’na da şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.Çeyrek Final müsabakaları 28 Şubat, 1 ve 2 Mart’ta, Yarı Final 1. maçları 4, 5 veya 6 Nisan, Yarı Final 2. maçları ise 25, 26 veya 27 Nisan tarihlerinde oynanacak Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek ve yarı final kura çekimi, TFF Süper Lig Kulüpleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ve kulüp temsilcileriyle birlikte gerçekleştirildi. Kura çekimi sonucu eşleşmeler şöyle oluştu:Çeyrek FinalFenerbahçe A.Ş. – Yukatel KayserisporDemir Grup Sivasspor – Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.MKE Ankaragücü – Trabzonspor A.Ş.Galatasaray A.Ş. – Medipol Başakşehir A.Ş.Yarı FinalDemir Grup Sivasspor – Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. / Fenerbahçe A.Ş. – Yukatel KayserisporMKE Ankaragücü – Trabzonspor A.Ş / Galatasaray A.Ş. – Medipol Başakşehir A.Ş TFF Yönetim Kurulu Üyesi Özmen: “Karşılaşmalarının centilmenlik ve sportmenlik ortamında geçmesini temenni ediyorum. 

Keyifli seyirlere ihtiyacımız var”TFF Süper Lig Kulüpleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası’nda önceki turlarda mücadele eden ve kupaya renk katan 140 takıma teşekkür ederek, “Çeyrek finale kalan 8 takımımıza da başarılar diliyorum. 

Bu yıl hakikaten güzel maçlar izledik. Bundan sonra daha zorlu ve keyifli geçecek mücadeleler izleyeceğimize yürekten inanıyorum. Kupanın kalan karşılaşmalarının centilmenlik ve sportmenlik ortamında geçmesini temenni ediyorum. Çünkü keyifli seyirlere ihtiyacımız var. Ziraat Bankası’na ve Turkuaz Medya’ya teşekkür ediyorum.” dedi.  

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login