1 sene önce
1 sene önce

Bostanlıspor'a Büşra'dan 2. Şampiyonluk…

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Osmaniye’de düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası 2. Kademe Yarışmalarında Bostanlıspor’a 2. Türkiye Şampiyonluğu son günde geldi.

Üç gün süren şampiyonada sakatlığının nüksetmesine karşın 2 şampiyonluk elde eden Büşra Altun şampiyonada en başarılı sporcu olarak göze çarptı.

Birinci gün kısa mesafede, Kocaeli yarışında meydana gelen sakatlığına karşın zor arazideki yarışı bırakmayan ve 37 sporcu arasında 7 dakika 1 saniyelik farkla rakiplerinin önünde ipi göğüsleyen milli sporcu, 2. Gün doktor raporuyla dinlendi.

3. Gün Osmaniye Merkezdeki K21A kategorisi sürat yarışına sakat olmasına karşın katılan Büşra Altun 2.9 kilometre, 12 parkurlu yarışı 37 rakibi arasında 17.24 ile birinci olarak tamamladı ve 2. Kez şampiyon olarak kürsüsün en üstünde yerini aldı.

Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, oryantiring sporunda İzmir’de ilk sıraya yerleşme hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ifade etti. Başkan Erboy, Kocaeli’ndeki 1. Kademe yarışmasının ardından Urla ve son olarak da Osmaniye’deki yarışmalarda sporcvularının gösterdiği başarının küçümsenmemesi gerektiğini sözlerine ekleyip, “Osmaniye’de arazi koşulları nedeniyle daha önce de sakatlıkları bulunan sporcularımızın talihsizliklerine karşın elde edilen başarı büyüktür.

Büşra’nın 2 Türkiye şampiyonluğu, Gülşeker Altun’un ikinciliğinin yanı sıra diğer iki sporcumuz Gülhatun Kaya (Arslan), Ezo Er ve  Ayşe Cansın Kesbiç’in ilk gün sakatlanması gerçekten şanssızlık oldu. Yoksa bu iki sporcumuz da madalyaya çok yakındı. Bu sporda bize desteklerini esirgemeyen teknik danışmanımız Cengiz Altun ile Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Suat Korkmaz’a teşekkür ederiz. Sporcularımızı da bir kez daha kutlayıp, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.    

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login