1 sene önce
1 sene önce

Başkan Yılmazlar Biz bir ışık yaktık, bu ışığın desteğe ihtiyacı olan birçok bireyin yolunu aydınlatmasını umuyoruz. dedi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Beydağ Belediyesi Gelişim Destek Merkezi Hizmete Açıldı

 

Beydağ Belediyesi tarafından Aktepe Mahallesi Baraj Yolu üzerinde hizmet özellikleriyle dikkat çeken Gelişim Destek Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hizmete açıldı.

 

İlçede ve çevre ilçelerde yaşayan özel bireylerin katılımıyla düzenlenen tören ile merkez hizmete girdi. Özel bireylerin spor eğitimi ve aktivite hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecekleri, sosyalleşerek becerilerini gerçekleştirebilecekleri merkez, hizmet özellikleriyle dikkat çekiyor. Yaş grupları ve seviyelere göre bireysel ve grup eğitim hizmetleri olacak.

 

Beydağ Belediyesi Gelişim Destek Merkezi'nin yapımından mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenci Velisi Cemile Kaçar, "Çocuklarımız için kurduğumuz hayallerimizin bir tanesinin daha gerçekleştiğini görmek bizler için mutluluk verici. Böyle güzel merkezler açıldıkça bizim de umutlarımız artıyor. Çocuklarımızın hepsinin farklı ilgi alanları ve yetenekler var. Yeter ki biz onları fark edelim, yeter ki biz engel olmayalım. Kızım Burçin bugün bu tesisin açılışından bile büyük mutluluk duydu." diye konuşarak Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Özel birey Gülperi Şahan konuşmasında Başkan Yılmazlar’a teşekkür ederek herkesin birbirine saygı içinde yaşamasına vurgu yaptı. Bu özel günde bu tesisin onlar için yapılmış olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Merkez öğretmenleri Özer Çizer ve Erdem Çakal, "Eğitim ve spor her birey için tedavi demektir. Belediyemizin bizler için yaktığı ışık içimizi ısıtarak geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlayacak. Belediye Başkanımıza böyle bir merkez açma fikrini söylediğimizde bizim yanımızda oldu ve bu merkezi Beydağ’a kazandırdık. Her zaman yanımızda olan Feridun başkanımızın ellerini omuzlarımızda hissetmek bizler için bir mutluluk kaynağı." diye konuştu.

 

“Biz bir ışık yaktık, bu ışığın desteğe ihtiyacı olan birçok bireyin yolunu aydınlatmasını umuyoruz.”

"Gerçekleştirdiğimiz her açılışın, her hizmetin toplumda karşılığını gördüğümüz zaman daha çok çalışmak ve Beydağ’ımıza daha çok güzellikler kazandırmak için heyecanlanıyoruz" ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, "Özel bireylerimiz için bu alanda hizmet sunmanın büyük bir ihtiyaç olduğunu ortadadır. Bu merkezimizi açarken de konunun ilgilileri ile görüştük. Özel bireylerimiz hakkında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları ve aileler ile görüşmeler gerçekleştirdik. Hayalimizi birlikte kurguladık ve bu güzel merkezi ortaya çıkarttık. Bu merkezde öğretmenlerimizle özel çocuklarımıza ve ailelerimize fırsat eşitliği çerçevesinde tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu tesisi meclis üyelerimizle birlikte ilçemize kazandırmış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum." dedi.

 

Başkan Yılmazlar, açılışa değişik ilçelerden katılan davetlilere ve merkezin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını şu sözlerle noktaladı: "Bu anlamlı açılışımıza gelen değerli misafirlerimize, meclis üyelerimize, merkeze yapım aşamasından bu yana katkılarını esirgemeyen ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yaktığımız bu ışığın daime parlaması dileğimle."

 

Konuşmaların ardından özel bireylerle Beydağ Belediyesi Gelişim Destek Merkezi'nin açılış kurdelesini kesen Başkan Yılmazlar ve protokol üyeleri merkezi gezerek yetkililerden gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca öğretmenler tarafından özel bireylere antrenmanlar ve spor aktiviteleri yaptırıldı.

 

Açılışa Chp Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis ve Yönetimi, Chp Beydağ İlçe Başkanı Şakir Başaran ve Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kel ve Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Metin Altun ve Yönetimi, Meclis Üyeleri, İzbb Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Hikmet Güriş, Kiraz Yerel Hizmetler Koordinatörü Ümit Kazak, Beydağ Yerel Hizmetler Koordinatörü Şakir Geçer, belediye birim müdürleri, özel bireyler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login