1 sene önce
1 sene önce

2023’te ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyor

Ultrason Jel başta olmak üzere Türkiye’nin medikal jel ihracatının yüzde 65’ini tek başına karşılayan ve 200’ü aşkın ürün çeşidiyle Avrupa’nın lider medikal jel üreticisi olan Turkuaz Healthcare; ABD ve Avrupa pazarında yatırımlarına hız veriyor.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezinde geliştirdiği ürünlerin yüzde 75’ini 100’den fazla ülkeye ihraç eden Turkuaz Healthcare, 2023 yılında ABD ve Avrupa pazarındaki büyüme hedefi doğrultusunda yatırımlarına hız veriyor. Yakın zamanda ABD’nin Chicago eyaletinde ofis açan, Avrupa pazarında büyümeyi artıracak yeni destinasyonunu ise İngiltere olarak belirleyen Turkuaz Healthcare, özellikle hedef ülkelerde ihracat rakamlarını 2 katına çıkarmayı amaçlıyor. 

 Her geçen gün büyüyen organizasyonel yapısı, 128 ülkeye uzanan global satış dağıtım ağı ve uluslararası mevzuatlara hakim insan kaynağıyla faaliyetlerini sürdüren Turkuaz Healthcare, medikal kimyasallar alanında gerçekleştirdiği üretimle Amerika ve Avrupa başta olmak üzere birçok pazarda lider üretici konumunda yer alıyor. Son teknolojiyle ve Ar-Ge yatırımlarıyla güçlendirilmiş tesislerinde globalleşme adımlarına yoğunlaşıyor. Alanında Avrupa’da lider, dünyada ise en büyük 5 üretici konumunda bulunan Turkuaz Healthcare, bu sene açtığı Chicago ofisi ve planlanan İngiltere ofisi ile yurt dışı başarısının ivmesini arttırmayı amaçlıyor. 

 

Şu ana kadar 128 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin ve ürünlerini düzenli olarak ortalama 100’den fazla ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizen Turkuaz Healthcare CEO’su Ömer KOÇ “Medikal ürünlerde üretim kapasitemizin yüzde 75’ini kapsayan ihracat performansımızla ‘Türkiye İhracatçıları’ sıralamasında ikincilik elde ettik. Çeşitli kategorilerde geniş bir ürün portföyümüz olduğu için her kategorinin kendi altında da hedef ülkeler bulunuyor. Global büyüme stratejimize çok büyük katkılar sağlayacak ve Türkiye’de tek yerli üretici konumunda olduğumuz Steril İlk Yardım Yanık Jeli ve Pansumanı ürünlerine yaptığımız yeni yatırımlarla, Amerika ve Avrupa’ya odaklanmak ve bu pazarlarda büyümek öncelikli hedeflerimiz arasında.” şeklinde konuştu. 

 

“Hedefimiz kendi markalarımızla büyümek”

Markanın 2023’te gerçekleştireceği aksiyonlara değinen Ömer KOÇ konuşmasında şu noktaları vurguladı: “Orta ve uzun vadede hedefimiz iç ve dış piyasada markalarımızın bilinirliğini artırmak ve öncelikle kendi markalarımızla büyüme yönünde olacak. 2023 senesinde özellikle ABD ve Avrupa pazarında büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yeni yatırımlar yapacağız. ABD’nin Chicago eyaletindeki ofisimizi kısa süre önce açtık, İngiltere’de de bir ofis açmayı planlıyoruz. 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren bir firma olarak globalleşme adımlarımızı atıyor, yurtdışında büyümeyi odağımıza alıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login