1 sene önce
1 sene önce

Sanayi ve İhracatın Geleceği Blockchain’de

Teknolojinin her alanda etkisinin artması ile bilgi ve veri güvenliğine olan ihtiyaçlar, bu minvalde üretilen çözümler de hızlı bir şekilde artıyor. Bunların başında gelen blockchain teknolojisindeki özellikle sanayici ve ihracatçılar için de geleceğine dönük fırsatlar sunuyor. Kayalar Endüstriyel Kayalar Endüstriyel Mutfak ve Mobilya San. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Kaya Blockchain sadece kripto paralara indirgenmemesi gerektiğini ve bu teknolojinin herkesin hayatını etkileyecek, iş süreçlerini dönüştürecek, güçlendirecek bir etkiye sahip olduğunun farkında olunması gerektiğinin altını çizdi.

 

Her gün değişen, gelişen ve dinamik bir dünyaya sahip olan blockchain en iyi şekilde anlaşılması ve iş süreçlerine adapte edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Fikret Kaya, “Bu işin teknolojisini anlatan çok değerli hocalarımız akademisyenlerimiz var. Akademik olarak büyük aşamalar kaydettik. Birçok üniversitede kuluçka merkezleri kuruldu. Hepsiyle konuştuğum zaman bunu bir sanayici- ihracatçı eyleme nasıl geçirir? Diye soruyorum.  Ve bunun cevabını bizim taraftan bilinmediğini görüyorum. Bir sanayici bundan nasıl faydalanacak, bunu bilmesi çok önemli. Blockchain bir teknoloji bir sözleşme bir kontrat. Dünyada o kadar güzel örnekleri var ki bugün ABD’de e-ticaret platformları artık şirketlerine malları alırken sözleşmeleri yaparken Blockchain ile yani akıllı kontratlarla ilerliyor. Çünkü o kontrat hem şeffaf hem güvenilir.”açıklamasında bulundu.

 

Blockchain teknolojisinin kripto ve sanal paraların yanı sıra ticarette güvenilirlik ve verimlilik açısından uzun vadede önemli avantajlar sunduğunu belirten Kaya Kaya “Blok zinciri teknolojisi ilk olarak Bitcoin gibi sanal para birimlerinin altyapısı için geliştirilmiş olsa da günümüzde sağlık, tedarik zinciri, finans ve e-ticaret gibi çok farklı alanda kullanılabiliyor. Ticari anlaşmalar akıllı sözleşmeler sayeside taraflar arasında kolayca düzenlenebiliyor. Bu sayede sözleşmenin şartları açıkça belirlenip, şartların yerine getirilmesinden sonra sözleşmenin otomatik olarak devreye alınmasını sağlanıyor. Bu sisteme en erken geçen ve iş süreçlerine aktaran şirketlerde rekabette ve şirket değerlemesinde avantajlı olacak.” dedi.

 

Blockchain tüm yönleri ile Avrasya Blockchain Zirvesi’nde

Sanayi ve ihracat alanında faaliyet gösteren şirketlerin blockchain teknolojisine hızlıca adapte olmaları gerektiğini vurgulayan Fikret Kaya 8-9 Ekim tarihlerinde Tersane İstanbul’da gerçekleşecek Avrasya Blockchain Zirvesi’nin bu konuda önemli bir kaynak olduğunu belirtti. 

 

Zirvede blockchain’in geleceği; fintech dünyasındaki gelişmeler, tüm dünyada önem kazanan NFT ve metaverse’teki gelişmeler alanında uzman konuşmacıların katılımı ile ele alınacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login