1 sene önce
1 sene önce

KO-MEK ile atıklar sanata dönüşecek

KO-MEK, Büyükşehir’in Sıfır Atık Festivali’nde düzenleyeceği atölyelerle, evlerde atık olarak görülen eski eşyaların nasıl yeniden kullanılabileceğini öğretecek

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 14-16 Ekim tarihlerinde geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla Sıfır Atık Festivali düzenliyor. Çok sayıda söyleşi, oturum ve gösterinin yer alacağı festivalde Kocaeli Kongre Merkezi’ne kurulacak atölyeler de dikkat çekiyor. Büyükşehir’in halk üniversitesi KO-MEK de kuracağı atölyelerle festivalde yer alacak. KO-MEK’in atölyelerine gelecek ev hanımları eski tavalarını sanat eserlerine, eski kavanoz ve kullanılmış kot pantolonlarını günlük hayatta kullanabilecekleri başka objelere dönüştürmeyi öğrenecek.

 

KO-MEK’TEN SIFIR ATIK ATÖLYELERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), Sıfır Atık Festivali kapsamında kuracağı atölyelerde katılımcılara, aslında evde eski olduğunu düşündüğümüz ürünlerden neler yapılabildiğini deneyimleme imkanı sunacak. Atölyelerde toplamda 5 ana kategoride geri dönüşüm keşfine çıkılacak. Atölyelere katılanlar, eski bir tavayı şık bir tabloya dönüştürürken, eskimiş kot pantolondan çanta yapmayı öğrenecek. Eski gazetelerden nasıl güzel ev aksesuarları yapılabildiğini de bu atölyelerde deneyimleyecek.

 

ATIKLAR DEĞER KAZANACAK

KO-MEK’in Sıfır Atık Festivali kapsamındaki Ev Dekorasyonu Atölyesinde; Kavanozunu Dönüştür ve Tavadan Tablo Yapımı (Eski Tavanı Dönüştür), Kavanoz Kapağından Magnet Yapımı, Atık Kağıttan Biblo Yapımı Atölyesinde; Atık Kağıtlarını Dönüştür, Atık Ürünlerden Takı Atölyesinde; Tülbentten Takı Yapımı (Tülbentini Dönüştür), Kendin Yap Atölyesinde; Kotunu Getir, Çantanı Götür(Kotunu Dönüştür), Çocuk Oyun Odası Atölyesinde; Geri Dönüşüm Geriye Dönüşüm Topaç Yapımı, Cız-Bız Yapımı ve Çanta Yapımı çalışmaları yapılacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login