2 sene önce
2 sene önce

İzmir Kısa Film Festivali Romanya Yolcusu

Bu yıl 23. Kez düzenlenecek olan İzmir Kısa Film Festivali Türkiye’den kısa filmlerin yurtdışı tanıtımı ve dağıtımı konusunda çalışmalarına devam ediyor. Ağustos ayında Romanya’nın tarihi Bucovina bölgesinde 7. Kez düzenlenecek olan Campuling Kısa Film Festivali’nde bu yıl Türkiye’den kısa filmler özel bir seçki ile yer alıyor.

 

Bu yıl 7. Kez düzenlenecek olan Campuling Kısa Film Festivali Romanya’da düzenlenen en kapsamlı festivallerden birisi. Türkiye’nin konuk ülke olarak yer aldığı festivalde İzmir Kısa Film Festivali ve İzmir tanıtımı da gerçekleştirilecek. Festival seçkisi içinde İzmir’de çekilen yönetmenliğini Selin Mincinozlu’nun İzmir Buca’da çekimlerini gerçekleştirdiği Kök isimli filmi de yer alıyor.

 

Festinet Festival Ağı

Avrupa’nın 7 ülkesinden kısa film festivalleri ile ortak çalışma sonunda oluşturulan ve kısa filmlerin dağıtımı, Avrupa fonlarından yararlanması ve festivaller arası deneyim aktarımı konusunda çalışan Festinet Festival Ağı’nın kurucuları arasında yer alan İzmir Kısa Film Festivali, bu yolla Türkiye’den kısa filmlerin Avrupa festivallerinde daha çok izleyici ile buluşmasına destek oluyor. Daha önce İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Ticaret Odası katkıları ile Çin Yeni Medya Film Festivali ile gerçekleştirilen ortaklık ile Türkiye Çin ortak yapımı kısa film ve belgesel filmler üretilmiş ve bu kısa filmler Shenzhen Medya Grup kanallarında İzmir’in tanıtımı amacıyla gösterilmişti.

 

Oscar Qualification

Türkiye’nin tek Oscar sertifikasyonuna sahip olan festivali olan İzmir Kısa Film Festivali her yıl Türkiye’den kısa filmlerin Academi Ödüllerine başvurusunun da yolunu açıyor. Toplam 120 kadar festivalin sahip olduğu akreditasyon ile festival alanında Türkiye’yi başarı ile temsil eden festival bu yıl Kasım ayında gerçekleştirilecek.

 

Her yıl Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilen İzmir Kısa Film Festivali bu yıl da Kasım ayında gerçekleştirilecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login