2 sene önce
2 sene önce

VCT Emez Son Şans Elemeleri Özeti: Team Liquid’in Geri Dönüşü

Böylece 2022 VCT Champions'a katılacak tüm takımlar belli oldu. Dünyanın dört bir yanından gelen ekiplerin İstanbul'da vereceği Şampiyonluk savaşında Fnatic ve FunPlus Phoenix'e eşlik edecek takım Team Liquid.

 

Liquid, 2022 boyunca istediği performansı pek ortaya koyamadı ve VCT EMEA SŞE'de başarıya aç rakiplerine karşı verdiği savaş da ekip için hiç ama hiç kolay olmadı. Son düzlükte M3C'e karşı neredeyse diz çökecekti ama geçmişi başarılarla dolu rakibini 3-1'lik skorla mağlup ederek Champions'daki son slotu kapmayı başardı.

 

Bu macerayı yeniden yaşama fırsatı mı arıyorsunuz? Veya belki de Twitter'daki şamataya şahit oldunuz ve ne kaçırdığınızı merak ediyorsunuzdur? VCT EMEA SŞE'de neler olup bittiğine dair özetimiz şöyle.

 

VCT 2. Aşama Masters: Nihai Sıralama

1: Team Liquid

2: M3C

3: G2 Esports

4: OG LDN UTD

5-6: Natus Vincere -GUILD

7-8: Acend – BBL Esports

 

Liquid devlere diz çöktürerek VCT Champions 2022'ye adım atıyor

 

Liquid SŞE'ye kendini kanıtlamak ve bazı hesapları kapatmak adına çıktı. VCT 1. Aşama Masters'a erken veda etmesinin ve 2. Aşama Challengers'da istediği momentumu yakalayamamasının ardından SŞE ekip için kendini affettirme şansıydı ve, spoiler olmasın ama, bunu başardı. 

 

BBL'i paramparça ettikten sonra (yalnızca ikinci harita Icebox'ta tek raunt alabildiler), NAVI'yle karşı karşıya geldi. Bu kez rakibi daha dişli çıktıysa da Liquid'in gücü karşısında çok da fazla dayanamadı. Elias ‘Jamppi’ Olkkonen tüm silahlarını ortaya koydu, Chamber'ı ustaca kullandı (bu arada Chamber, Champions öncesinde ciddi şekilde zayıflatıldı) ve düşmanlarının kellelerini hiç zorlanmadan aldı.

 

Ancak ekibin galibiyet serisi M3C tarafından kesintiye uğradı, M3C son derece heyecanlı geçen serinin sonucunda geriden gelerek Liquid'i alt etti. Icebox'taki uzatmaların ardından Liquid kendisini alt grupta buldu ve burada ezeli rakibi G2 Esports'la karşılaştı. M3C'in onlara yaptığını yapan Liquid geriden gelerek Berlin'in samuray savaşçılarını mağlup etti, Jamppi bir kez daha tarzını konuşturarak takımını finale taşıyan isim oldu.

 

Orada Liquid'i, önceki maçlarında onu mağlup etmiş olan M3C bekliyordu. Ancak yine bir geriden gelip kazanma hikâyesine şahit olduk ve Liquid 4. haritada seriyi aldı. Kafadan vuruş makinesi Adil ‘ScreaM’ Benrlitom, Jett ve Raze'le şovunu yaptıktan sonra Phoenix'i çıkararak sanıyoruz herkesi şok etti ve lakabının hakkını vermeyi sürdürdü. İngiliz ajanın alevlerini kullanarak M3C'i perişan etti ve ekibine Champions'daki son slotu kazandırdı.

 

Bakalım zaferin tadına varan mavi beyazlı ekip Champions 2022'de de tarzını konuşturmayı başarabilecek mi? Bekleyip göreceğiz. Ancak o turnuvanın zayıflığa tahammülü yok, orada yalnızca en güçlüler hayatta kalacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login