2 sene önce
2 sene önce

Van Büyükşehir Belediyesi 16 Temmuz 23 Temmuz 2022 tarihleri arasında 1. Van Denizi Yüzme Festivali’ni düzenleyecek.

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için Büyükşehir Belediyesi yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 16 Temmuz 23 Temmuz tarihleri arasında 1. Van Denizi Yüzme Festivali’ni düzenliyor.

Yerli ve yabancı birçok davetlinin olacağı festivalin açılışı 16 Temmuz’da Kale Atatürk Kültür Parkında verilecek olan konser ile start alacak. 1 hafta sürecek olan festivalin her günü Van Gölünün ayrı bir noktasında yapılacak. 1 haftalık festivalde 4 adaya ve Van’dan Bitlis’e yüzme etkinliği yapılacak.

Program takvimi ise şu şekilde olacak:

17 Temmuz Gevaş Akdamar Adası İskelesi ile ada arasında yüzme etkinliği olacak.

18 Temmuz dünyanın en büyük mikrobiyalitinin tespit edildiği Gevaş Altınsaç koylarında dalış ve yürüyüş etkinliği yapılacak.

19 Temmuz’da Kuzu Adası ile Akdamar Adası arasında yüzme etkinliği gerçekleştirilecek.

20 Temmuz’da su altındaki antik yoldan Çarpanak Adası'na yüzme etkinliği yapılacak.

21 Temmuz’da ise kıyıdan Adır Adasına yüzülecek.

22 Temmuz’da Amik Kalesinden yüzenler Van Gölü Adilcevaz sınırında ellerindeki bayrakları Bitlisli yüzücülere teslim edecek.

23 Temmuz festivalin son gününde ise Bitlis Nemrut Krater Gölünde yapılacak olan yüzme ve kapanış etkinlikleriyle tamamlanacak.

Etkinliklerin tamamında Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım imkanı ve öğle yemeği verilecek. İsteyenler etkinliklerin düzenleneceği alanlarda kamp ve çadır kurabilecekler.

Arıca festival hakkında daha çok bilgi almak isteyenler aşağıda verilen whatsapp gruplarına katılabilir, üyelik linkinden kaydını oluşturabilirler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login