2 sene önce
2 sene önce

Themore Concept’ten lise ve üniversite öğrencilerine destek

Kişiselleştirilebilir banyo, mutfak, kapı, dekorasyon ürünleri ve yüksek üretim kapasitesiyle öne çıkan Themore Concept, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Yapılan anlaşma kapsamında Themore Conceptüniversite ve lise öğrencilerine staj ile iş imkânı desteği sağlayacak.

 

300’ü aşkın çalışanı, 60 bin metrekarelik fabrika alanı ve aylık 65 bin metrekarelik üretim kapasitesi bulunan Themore Concepteğitim alanında da sektöre katkı sağlayacak projelere imza atıyor. 38 yıllık sektör tecrübesiyle fark yaratan Orge Grup çatısı altında bulunan firma; staj ve iş imkanı hareketliliği ile bilimsel iş birliği imkânlarını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Efeler Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile protokol imzalayan Themore Conceptikili anlaşma çerçevesinde akademik iş birliği, ihtisaslaşma alanında bilgi ve iyi uygulama paylaşımları yapmayı amaçlıyor.

 

“Üniversite – sanayi iş birliğinin daha da artmasını ümit ediyoruz”

Eğitim alanındaki proje ve iş birliklerini her zaman ön planda tuttuklarının altını çizen Orge Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Geçgel protokollere ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Yaptığımız iş birlikleri ile lise ve üniversitelerdeki nitelikli insan gücü yetiştirme potansiyelini kullanmak en büyük önceliğimiz. Bu sayede; risklerin azaltılması, yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesine odaklanmayı planlıyoruz. Ayrıca, başarılı arkadaşlarımıza staj ve iş imkânı sağlayarak onların gelişimine ve kariyerlerine katkıda bulunmak istiyoruz.  Mobilya ve iç alan tasarımına yönelik mesleklerde, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda sektörün ihtiyaçlarına yönelik mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli çalışanlara ihtiyaç var. Biz de bu doğrultuda sektöre adım atacak öğrencilerimizi yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Lise ve üniversitelerle yaptığımız bu çalışma sayesinde üniversite-sanayi iş birliğinin canlanmasını ve daha da artmasını ümit ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login