2 sene önce
2 sene önce

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nin düzenlediği Kendini Keşfet projeleri devam ediyor.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri’nin (CIP) düzenlediği Kendini Keşfet projeleri 2022 programı devam ediyor. Program dahilinde 26 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında Erzincan'da Kavakyolu İlkokulu'nda Sabancı Üniversitesi’nden gönüllü öğrenciler ile Kendini Keşfet projesi gerçekleştirildi.

 

Bölgede yaşayan 95 çocuk ve Sabancı Üniversitesi’nden 9 gönüllü öğrenci ve 3 yöneticinin yer aldığı projede öğrenciler ile bir hafta boyunca kitle iletişim, kültürel etkileşim, çevre, engelli yaklaşımı gibi konular hakkında etkinlikler yapıldı.      

 

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (CIP), Kendini Keşfet adıyla İstanbul dışında çeşitli projeler yürütüyor. 2000 yılından bu yana 30’dan fazla şehirde 60’ya yakın projenin yürütüldüğü Kendini Keşfet, çocukların kişisel gelişimlerini destekleyecek, yaratıcılıklarını, özgüvenlerini, genel kültürlerini ve iletişim becerilerini geliştirecek etkinliklerden oluşuyor. 

 

Bu kapsamda 26 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında Erzincan Kavakyolu İlkokulu'nda Sabancı Üniversitesi’nden gönüllü öğrenciler ile Kendini Keşfet projesi gerçekleştirildi.

 

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörü Selen Avcı, Kavakyolu İlkokulu’nda Sabancı Üniversitesi'nden dokuz gönüllü öğrenci ve üç proje yöneticisiyle “Kendini Keşfet” projesi gerçekleştirdiklerini belirterek neler yaptıklarını anlattı: “Öğrenciler bir hafta boyunca ‘Kitle İletişim Modülü” ile iletişim araçlarını tanırken doğru iletişim tekniklerini öğrendiler. ‘Kültürel Etkileşim Modülü’ ile Erzincan'ın kültürünü çocuklar anlattı, bu sayede gönüllü abi ve ablaları da farklı kültürleri tanıdılar. ‘Çevre Modülü’ ile tüm dünyada tüm canlıların birbirine bağlı olduğu ve hepimizin çevreyi koruması gerektiğinin altı çizildi. Her mesleği      her öğrencinin yapabileceği öğrencilere etkinliklerle anlatıldı. ‘Engelli Yaklaşımı’ ile öğrencilerin farklı engeli olan bireyler ile nasıl iletişim kuracağı konusunda bilgi verildi”.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login