2 sene önce
2 sene önce

Daha Temiz Bir Deniz İçin 7 Ton Atık Toplandı

Güvercinlik Koylarında  7 Ton Atık Toplandı

 

Muğla’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, “Ölçekte Küçük Değerde Büyük” parolasıyla kıyı balıkçılığının önemine dikkat çekmek amacıyla ‘Kıyı ve Dip Temizliği Etkinliği’ düzenlendi. Güvercinlik sahilindeki 11 koyda düzenlenen etkinlik kapsamında yaklaşık 7 ton atık toplandı. 4 saat süren çevre temizliğine ilişkin konuşan Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Denizlerimizi ve sularımızı temiz tutmak gelecek nesillere olan en büyük borçlarımızdan biridir” dedi.

 

Birleşmiş Milletler’in 2022’yi “Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricilik Yılı" olarak ilan etmesiyle yıl boyunca Muğla’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. “Ölçekte Küçük Değerde Büyük” parolasıyla balıkları ve denizi korumak adına düzenlenen çalışmalar kapsamında Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Güvercinlik Deniz Kıyısı ve Dip Temizliği Etkinliği yapıldı.  

 

Çevreci etkinliğe; Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç, Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Güvercinlik muhtarlığı ve çevrenin önemli turizm temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda gönüllü katıldı. 

 

Kıyı balıkçılığının önemine dikkat çekmek amacıyla toplam 11 koyda yapılan dip ve kıyı temizliği kapsamında yaklaşık 7 ton atık toplandı. 4 saat süren çevre etkinliğinin ardından balık tüketimine dikkat çekmek adına dalgıçlara ve katılımcılara balık-ekmek ikramında bulunuldu. 

 

Söz konusu çevre etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak ,“Bu faaliyetlerin etkisini arttırmak ve geniş tabanlara yaymak amacıyla tüm paydaşlarla koordinasyon içerisinde çalışmak büyük önem arz ediyor. Denizlerimizi ve sularımızı temiz tutmak gelecek nesillere olan en büyük borçlarımızdan biridir. Bu bağlamda bugün “Güvercinlik Deniz Kıyısı ve Dip Temizliği Etkinliği” gerçekleştirilmiştir. İl ve İlçe Müdürlüklerimizin katılımı ile planlanan etkinliğe katılan Sahil Güvenlik ve Emniyet birimlerimiz ile birlikte Muğla Kültür Balıkçıları Derneği, su ürünleri kooperatiflerimiz, amatör balıkçılık turizm tekne kooperatiflerimiz ve bölgede yer alan otel işletmelerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Muğla’nın bin 479 kilometrelik sahil şeridindeki girinti ve çıkıntılar sayesinde kıyı balıkçılığına çok elverişli bir konumda olduğunu kaydeden Saylak, “Bu yıl 13 adet balıkçı barınağımızı temizliğini gerçekleştirerek amatör balıkçılığın korunmasına yönelik çalışmalar yürüttük” diye konuştu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login