2 sene önce
2 sene önce

AK Parti Akarca’nın ulaşım ve arıtma suyu sorununu Seferihisar Belediye Meclisine taşıdı

Seferihisar Belediye Meclisi Temmuz ayında olağan gündemiyle toplandı. AK Parti Grubu Toplantıda Akarca Bölgesinin ulaşım ve denize akıtılan arıtma suyu sorununu gündeme taşıdı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin denize aktarılan arıtma suyunun İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu söyledi.

 

Temmuz ayı Seferihisar Belediye Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Seferihisar Belediye Meclis Salonunda olağan gündemiyle gerçekleştirildi. Meclis Toplantısında, ödeneği yetmeyeceği anlaşılan bütçe kalemlerine ek ödenek eklenmesi, tam zamanlı Sözleşmeli Personel çalıştırılması, Orhanlı, Kavakdere, Beyler, Turgut, Ulamış, Düzce, İhsaniye, Gölcük, Gödence ve Çamtepe Mahallelerinin 'Kırsal Mahalle” olma talepleri görüşüldü.

 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Melike Balcıoğlu, Akarca’da denize akıtılan arıtma suyunun rehabilite edilmesi gerektiğini dile getirdi. Akarca’nın ulaşım sorununu da vurgulayan Balcıoğlu, Akarca bölgesine düzenlenen İZTAŞIT seferilerinin yetersiz olmasından dolayı bölge sakinlerinin zorluk yaşadığını ifade etti. Balcıoğlu'na cevap veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, her iki konunun da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu ve bu konuda ancak ricacı olabileceklerini ifade etti. Arıtma suyunun denize boşaltılması konusunu kendilerinin de dile getirdiğini söyleyen Başkan Yetişkin, “Biz defalarca görüştük bu konuyla ilgili, hatta Büyükşehir Meclisinde bir keresinde Ümit Cingöz Bey de bu konu ile ilgili görüş belirtti biz de desteklemiştik. Bu konuda bir çalışma var ama bütçenin içinde var mı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login