2 sene önce
2 sene önce

Temmuz ayı meclis toplantısı da Akarca için hayal kırıklığı

Temmuz ayı Seferihisar Belediye Meclisi Gündemi yayınlandı. Seferihisar Belediye Meclisi yarın saat 15:00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilecek. Akarca’nın mahalle olması konusu meclis gündeminde yine yer almayınca konunun görüşülmesini bekleyen bölge sakinleri için Temmuz ayı meclis toplantısı da hayal kırıklığı oldu.
 
 
Temmuz ayı Seferihisar Belediye Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Gündemi yayınlandı. Gündem maddeleri arasında ödeneği yetmeyeceği anlaşılan bütçe kalemlerine ek ödenek eklenmesi konusunun görüşülmesi, tam zamanlı Sözleşmeli Personel çalıştırılması konusunun görüşülmesi, Orhanlı, Kavakdere, Beyler, Turgut, Ulamış, Düzce, İhsaniye, Gölcük, Gödence ve Çamtepe Mahallelerinin 'Kırsal Mahalle” olma taleplerinin görüşülmesi dikkat çekerken Akarca’nın mahalle olması konusunun gündemde yer almaması Akarca sakinlerinde hayal kırıklığına sebep oldu.
 
 
Komisyondan gelenler arasında Doğu Akarca Planlama Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında plan notu değişikliği yapılması konusunda İmar ve Bayındırlık Raporu’da yer alırken Akarca’nın mahalle olması konusunun gündemde yer almamasından duydukları kırgınlığı dile getiren Akarca sakinleri, bölge nüfusunun düzenli olarak artış gösterdiğini ve bu sebeple belediye tarafından yapılaşma ile ilgili imar değişiklikleri ve düzenlemeler yapıldığını ama buna rağmen mahalle olma taleplerinin mecliste görüşülmeye değer bulunmamasından üzgün olduklarını ifade etti. Belediyenin tutumunun kendilerini üzdüğünü söyleyen Akarca sakinleri, “Belediye talebimizin haklı olduğunu bilmesine rağmen ne sebeple mecliste görüşmeyi dahi reddediyor anlayamıyoruz. Mahalle olma gereklilikleri ile ilgili tüm özellikleri taşıyoruz. Akarca’nın mahalle olması bizimle birlikte Tepecik ve Hıdırlık mahalleleri için de faydalı olacak. Üç bölgede yaşayan herkes kamu hizmetlerinden daha etkin yararlanabilecek” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login