2 sene önce
2 sene önce

Büyükelçi Eşleri Bademlidere’ye Fidan Dikti

Çankaya Belediyesi tarafından yapımı devam eden Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı’na büyükelçi eşlerinden de destek geldi. 30 büyükelçi eşi toprakla buluşturdukları fidanlara can suyu verdi. 

  

Çankaya Belediyesince yapımı tüm hızıyla devam eden ve tamamlandığında Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı’na, büyükelçi eşleri de fidan dikti.  

 

Çankaya Belediyesinin Bademlidere projesine destek olmak istediklerini belirten Ankara’daki 30 büyükelçi eşi bir araya gelerek Bademlidere’de ağaç dikti. Belediye görevlilerinin de eşlik ettiği büyükelçilerin eşleri fidanları toprakla buluşturmalarının ardından ilk can suyunu da verdiler. 

 

İsmini içinde bulunan binlerce badem ağacından alan Bademlidere Kent Ormanı ve Parkı, tamamlanınca 750 dönüm alanıyla Ankara’nın dev yaşam alanı olacak. İçinde bulunan ağaçlara ek olarak Çankaya Belediyesi tarafından da yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile 500 dönümü orman, 250 dönümü ise park ve rekreasyon alanı olarak halkın hizmetine sunulacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login