2 sene önce
2 sene önce

Fişekhane 23-29 Mayıs’ta tiyatro oyunlarından ödüllü filmlere, söyleşilerden sergilere uzanıyor

İstanbul’da tarihi atmosferi ve farklı etkinlikleriyle öne çıkan Fişekhane, 23-29 Mayıs haftası kültür-sanat ve etkinlik haritasında dopdolu ve eğlenceli etkinlikleriyle konuklarını bekliyor.  

 

İstanbul’un kültür-sanat, gastronomi ve iyi yaşam mottolarıyla kısa sürede önemli bir yer edinen Fişekhane, 23-29 Mayıs haftası etkinlikleriyle ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatacak. 

 

Fişekhane Ana Sahne

Fişekhane Ana Sahne, sezon boyunca birbirinden değerli oyunlara ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. 25 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30’da Robert Dubac’ın yazdığı, Dersu Yavuz Altun’un yönettiği “Erkek Aklı Oksimoron”da Emre Karayel, göz dolduran oyunculuk performansıyla erkeklerde eksik olan X kromozomunun kadın ve erkeğin bakış açılarını nasıl değiştirdiğini seyirciye komedi unsurlarına başvurarak aktarıyor.

 

26 Mayıs Perşembe günü saat 20.30’da ise Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği ve Zehra İpşiroğlu’nun kaleme aldığı “Hayal Satıcısı” tiyatro severlerle buluşuyor. Berna Laçin’in ana karakteri canlandırdığı Hayal Satıcısı, gerçek bir yaşam hikâyesinden yola çıkarak kadınlığın ezberlenmiş söylemlerine ayna tutuyor. 

 

Fişekhane’de Başka Gece

Sinemaseverler, Fişekhane’nin büyülü atmosferinde sinema keyfini doyasıya yaşamaya devam ediyor. Fişekhane Cinemo’da 28 Mayıs Cumartesi günü Başka Sinema iş birliği ile düzenlenen Başka Gece’de Cannes Altın Palmiye ödüllü filmler Parazit, Mavi En Sıcak Renktir, Kare ve Titane izleyicilerle buluşacak.   

 

FMV Işık Okulları ve FMV Işık Üniversitesi’nin “Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri” Fişekhane’de başlıyor

 

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları ve Işık Üniversitesi’nin, 28-29-30 Mayıs 2022 tarihlerinde “Kültür, Sanat, Teknoloji Günleri” ismiyle düzenleyeceği etkinlik, sergiler, söyleşiler, atölyeler, teknolojik sunumlar ve konserler ile Fişekhane’de olacak. FMV Işık Okulları’nın dört yerleşkesindeki ve FMV Işık Üniversitesi öğrencilerinin çalışmalarının sergileneceği etkinliğin ilk gününde, konuklar yazar İpek Çalışlar’ın gerçekleştireceği söyleşiye de katılabilecek. Etkinlikteki sergileri ziyaret etmek ücretsiz olup interaktif drama ve illüzyon gösterileri için 28 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’ten başlayarak Fişekhane Ana Bina Fuaye -2. katta rezervasyon yaptırmak yeterli olacak.

 

Ekolojik pazar sağlıklı yaşam meraklılarını ağırlıyor

Türkiye’nin farklı noktalarından en doğal ve mevsimine özel üretilen ürünler, Fişekhane Ekolojik Pazar by Datça Murat Çiftliği’nin keyifli atmosferinde sunulmaya devam ediyor.  Fişekhane Ekolojik Pazar by Datça Murat Çiftliği’nde mevsimine özel üretilen doğal ve taptaze gıda seçeneklerinden, çiçekçilere, ekolojik yaşamı destekleyen atölyelerden, alanında uzman isimlerle gerçekleştirilecek olan söyleşilere ve çeşitli müzik dinletilerine dek pek çok etkinlik yer alıyor. Her hafta sonu farklı üreticilerin de yer alacağı Ekolojik Pazar’da sadece gıda değil, sağlıklı yaşamı destekleyen farklı kategorilerde ürünler de yer alıyor.

 

Bisikletini Al Gel!

29 Mayıs, 5 Haziran, 3 Temmuz ve 17 Temmuz tarihlerinde sabah 07.00’de düzenlenecek Fişekhane Bisiklet Buluşmaları, sporu hayatının önemli bir parçası yapanları bir araya getiriyor. Fişekhane’de buluşacak bisikletçiler, belirlenen rotada temiz havanın tadını çıkararak pedal çevirecekler. 09.00 civarında Fişekhane’ye geri dönecek bisiklet severler, Fişekhane’nin tarihi dokusunda kahvelerini yudumlayacaklar. 

 

İçFest ile Genç İç Mimarlar Bir Araya Geliyor

25 Mayıs Dünya İç Mimarlar Günü’nde İçFest, Genç İç Mimarlar Derneği ev sahipliğinde düzenleniyor. Sabah 10.30’da başlayacak festivalde çeşitli üniversitelerden genç  profesyoneller, öğrenci ve akademisyenler bir araya gelerek atölyelere katılabilecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login