2 sene önce
2 sene önce

Sürdürülebilir İnovasyon ve Gelecekle Uyumlu Üretim: Dassault Systèmes Sanal İkiz Teknolojisini HANNOVER MESSE’de Sergileyecek

Dassault Systèmes 30 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek HANNOVER MESSE 2022'de, Salon 4 Stant C34'te yerini alacak. 3DEXPERIENCE platformuna dayalı sanal evrenlerin, geleceğin değerlerini bugünden yaratmak için sürdürülebilir inovasyonu nasıl hızlandırdığı fuar boyunca gözler önüne serilecek.

 

  • 3DEXPERIENCE platformu üzerindeki sanal ikiz deneyimi, geleceğin ezber bozan teknolojisini bugünden mümkün hale getiriyor
  • HANNOVER MESSE'de yer alacak Dassault Systèmes demo istasyonları, bir hidrojen yakıt hücresinin tüm değer zincirinin haritasını çıkaracak ve iş ortaklarının üretimlerini nasıl hızlandırdığını sergileyecek
  • Dassault Systèmes’in özel “Deneyim Çağında Üretim” etkinliği, HANNOVER MESSE’de ile eş zamanlı gerçekleştirilecek; katılımcılara değerli içgörüler kazandıracak ve sürükleyici bir sanal gerçeklik deneyimi sunacak 
     

Dassault Systèmes, 30 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek HANNOVER MESSE 2022'de, Salon 4 Stant C34'te yerini alacak. 3DEXPERIENCE platformuna dayalı sanal evrenlerin, geleceğin değerlerini bugünden yaratmak için sürdürülebilir inovasyonu nasıl hızlandırdığı, daha esnek üretimi ve iş zorunluluklarını nasıl desteklediği fuar boyunca gözler önüne serilecek.  

 

Üretim dünyası durmaksızın bir deneyim ekonomisine evrilirken; mevcut ve yeni endüstri liderleri, kurallar ve düzenlemeler, devrim niteliğindeki teknolojiler, dış etkiler, zaman akışları, yetenek ve beceriler de hızla ve sürekli değişiyor. Üretimin, daha bağlantılı ve sürdürülebilir bir dünyaya giderek daha fazla ayak uydurması gerekiyor. Sürdürülebilir inovasyonu iş birliği, güvenilir verilere erişme, analiz edip paylaşma, kusursuz simülasyon, çözümler ile süreçlerin ve hatta tüm işletmelerin modellenmesi yönlendiriyor. Sanal prototiplemeden yeni döngüsel yaklaşımlarda malzeme ve kaynak tasarrufuna, pazara sunma süresinin azaltılmasından, çevresel ayak izlerinin iyileştirilmesine ve yaşam boyu öğrenme yoluyla bilgiden yararlanmaya kadar pek çok etken sanal ikiz deneyiminin sürdürülebilirlik için yaratıldığının altını çiziyor.

 

Dassault Systèmes fuarda ayrıca bağlantılı çözümlerin ve entegre endüstriyel süreçlerin; yeni iş modelleri ve hizmetlere, iş sürdürülebilirliğine ve geleceğin iş gücünün geliştirilmesine nasıl katkıda bulunduğunu ortaya koyacak. Dassault Systèmes standında sergilenecek  senaryo, kusursuz gerçek zamanlı iş birliğinin sürdürülebilir mobilite konseptini nasıl gerçeğe dönüştürebileceğini gösterecek: 
 

  • Bu yılki stantta sunum ortaklarından biri olan e.Volution, hidrojen yakıt hücreleriyle çalışan yenilikçi araçlardan oluşan “Hizmet Olarak Mobilite” sistemlerini geliştiriyor, üretiyor ve çalıştırıyor.
  • e.Volution, yakıt hücresi teknolojisi hakkında özel bilgi birikimine sahip olmasa da, sunduğu iş modelini iş birlikçi bir ağ üzerinden geliştirerek başarıya ulaşabiliyor. 3DEXPERIENCE platformunu tek gerçek kaynak olarak kullanması sayesinde, fikirden simülasyona, üretime ve hizmete kadar hızlı bir uygulama alanı sağlıyor. 
  • Dassault Systèmes, endüstriyel otomasyon uzmanı OMRON ve özel makine üreticisi VAF ile birlikte değer zincirinin çeşitli adımlarını gösteriyor. Ürün geliştirmede 3DEXPERIENCE platformu, yakıt hücresi üretim süreçlerini yüksek oranda otomatikleştirmeye, kaliteyi artırmaya ve eş zamanlı olarak büyük ölçüde azaltılmış döngü sürelerine ulaşmaya yardımcı oluyor.
  • Yakıt pili kümesinin kalbi olan bipolar plakaların tasarım analizi ve modifikasyonu ile seri üretim aşamasında, Graebener® Bipolar Plate Technologies iki açıdan devreye giriyor: Şirket hem bipolar plakaların üretimi için tasarladığı sistemlerin ve hatların mühendisliği ve yapımında kanıtlanmış uzmanlığını sergiliyor hem de kendi bünyesindeki uygulama laboratuvarı ile bipolar plaka tasarımından prototiplemeye ve küçük seri üretime kadar geniş bir hizmet portföyü sunuyor.
  • Senaryonun son adımında bireysel süreçlerden gelen geri bildirimin; yeni değişkenler, geliştirmeler ve hatta tamamen yeni iş modelleri üretmeye yarayayan fikir havuzuna nasıl geri aktığı gösteriliyor. Başka bir deyişle, tüm değer ağı boyunca sanal bir yaşam döngüsü yaratılıyor. 
     

“Deneyim Çağında Üretim”: Geleceğin fabrikasını şekillendiren sanal ikizler

 

Dassault Systèmes fuarda yer almanın yanı sıra, “Deneyim Çağında Üretim Endüstrisi” etkinliğinin yedincisini de ilk kez Hannover'a taşıyacak. Üretimin geleceğine odaklanacak etkinlikte; trendler, teknolojiler, değişen iş modelleri ve müşteri ihtiyaçları üzerinde durulacak. Endüstri liderlerine, Salon 17'deki Medya Fabrikası'nda sürükleyici bir sanal ikiz deneyimini keşfetme fırsatı sunulacak. Katılımcılar etkinlik süresince sanal bir fabrikada dolaşırken, olası sorunları belirleyebilecek ve endüstriyel problem çözmeyi deneyimleyebilecek. Böylece sanal ikiz deneyiminin nasıl hem kolayca erişilebilir hem de uygulanabilir olduğunu anlayacaklar. Karar verici konumunda olan yöneticiler, 3DEXPERIENCE platformundaki sanal ikiz konsepti hakkında pratik içgörüler edinecekler. Ayrıca sanal ikizin gelecek hedeflerini ve iş yapma şekillerini nasıl destekleyebileceğini sektör uzmanlarıyla konuşabilecekler.

 

Dassault Systèmes, özel bir akşam etkinliği olan ‘The Late Shift’e de eşlik edecek. Bu etkinlik Avrupa'nın dijital dönüşümünün önde gelen isimlerini sahneye çıkararak, katılımcıların üretimin nereye gittiğine ve nasıl bir dünya yaratabileceğine dair büyük resmi görmelerini sağlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login