2 sene önce
2 sene önce

Migros Geleceğin Arıcılarını Yetiştiriyor

Migros, 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nü etkinliklerle kutluyor

 

Tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmalar ve verdiği eğitimlerle tarımdaki iş gücünün bilgi ve deneyimine katkıda bulunan Migros, 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nü bir dizi etkinlikle kutluyor. Migros Aile Kulüpleri, Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri iş birlikleriyle Türkiye’nin farklı illerinde Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı “Arı Yetiştiriciliği” kursları açan Migros, 16-22 Mayıs tarihleri arasında çocuklar ve aileler için eğitim seminerleri, mutfak atölyeleri, masal anlatımları gibi birçok özel etkinlik hazırladı. Migros ayrıca Balparmak ve Tema iş birliği ile Muğla’da bir ağaçlandırma kampanyasına da imza atacak.

 

Tarım ve hayvancılığın gelişimine verdiği desteğin kapsamını her yıl genişleten Migros, bitki türlerinin gelişiminde ve tarımsal ekosistemde önemli bir yere sahip olan arıların yetiştirilmesine destek olmak amacıyla 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nü Türkiye’nin dört bir yanında etkinliklerle kutluyor. 

 

Migros; Migros Aile Kulüpleri, Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri iş birlikleriyle Millî Eğitim Bakanlığı sertifikalı “Arı Yetiştiriciliği” kursları düzenliyor. İlk olarak Ordu ve Keşan’da kurslar açan Migros’ta Aralık ayından bu yana 70 kişi Arı Yetiştiriciliği sertifikası almaya hak kazandı. Mayıs ayı sonunda ise bu sayının 85’e çıkarılması hedefleniyor. Silivri ve Manisa Salihli’de Temmuz ayında açılacak kurslarda da 155 kişi daha Arı Yetiştiricisi olarak sertifika alacak. 

 

Migros, arı yetiştiriciliği kurslarından mezun olan kursiyerlere 20 Mayıs Dünya Arı Günü’ne özel olarak kovan, maske, çıta ve körükten oluşan başlangıç seti hediye ediyor. Ayrıca, kursların yaygınlaştırılması adına diğer illerdeki planlamalarını sürdürüyor. 

 

Arıların özelliklerinden, hasada ve üretime kadar geniş bir müfredatta eğitim veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimlerde “Arı ırkları ve özellikleri”, “Arıcılık için gerekli araç gereçler, iş sağlığı ve güvenliği”, “Arıların bakımı, arı ürünlerinin hasadı ve zararlılardan korunması işlemleri”, “Arıların ortam ve koşullara göre mevsimlik bakımı”, “İlkbahar bakımı”, “Arı yetiştirme, çoğaltma ve bölme”, “Üretime başlangıç ve arı kovanları göçü”, “Arı ve arı ürünleri üretimi”, “Ürün hasadı”, “Yaz konağından toplanma ve sonbahar hazırlıkları”, “Kış hazırlığı ve arıların kışa hazırlanması”, “Arıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ek besleme”, “Talimatnameye uygun ana arı yetiştiriciliği”, “Arı ürünlerinin tekniğine uygun hasadı”, “Arı hastalıkları ve zararlıları ile mücadele” başlıklarında eğitimler veriliyor.   

 

Hem çocuklara hem de ailelere arı temalı etkinlikler

Migros, Dünya Arı Günü’nü geniş bir aralıkta ele alarak özel etkinliklerle kutluyor. Toplam 22 şehirde 33 Aile Kulübü’nün katkılarıyla 16-22 Mayıs tarihlerinde Halk Eğitim Merkezleri ile Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri eğitmenleri tarafından mağazalarda “Arının ekolojik dengedeki önemi”, “Bal arısının bir günü”, “Bal, polen ve propolisin sağlığımızdaki önemi” gibi konuların anlatılacağı özel seminerler verecek. Ayrıca, hem çocuklar hem de aileler için “Arının bir günü temalı boyama atölyesi”, “Çocuklarla arı döngüsü atölye çalışması”, “Arı temalı taş boyama”, “Arıların bal döngüsü boyama atölyesi”, “Arının bir günü masal anlatımı”, “Arı kovanı yapımı atölyesi”, “Bal polen ve propolis temalı mutfak atölyesi” gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 1.500 çocuk ve ailelerine ulaşılması hedeflenen bu etkinlikler @migros_ailekulubu instagram adresinden de takip edilebilecek.

 

Muğla’da ağaçlandırma yapılacak

Migros, tüm bu organizasyonlara ek olarak; Dünya Arı Günü için sektörün önde gelen markalarından Balparmak ve TEMA iş birliği ile Muğla’da ağaçlandırma kampanyası da gerçekleştirecek.  10 bin adet fidan dikilmesi planlanan kampanyada, 12-25 Mayıs tarihleri arasında müşterilerin satın alacakları 350 Gr Balparmak Çam Balı ile ağaçlandırma çalışmalarına destek verilecek.  Ayrıca Migros, 12-25 Mayıs tarihlerinde tüm bal ürünlerinde 80 TL, arı ürünleri alımına da 15 TL Money kampanyası düzenleyecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login