2 sene önce
2 sene önce

EÜ İletişim Fakültesinde “Yerelde Gazeteci Olmak” söyleşisi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Kariyer Söyleşileri” kapsamında “Yerelde Gazeteci Olmak”  konulu söyleşi gerçekleştirildi. EÜ İletişim Fakültesi B1 No’lu Salonda gerçekleşen söyleşiye Ege Telgraf Gazetesi muhabiri Rana Beyza Öztürk ve Haber Ekspres Gazetesi muhabiri Fatih Özkılınç katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şadiye Deniz üstlendi. Söyleşiye EÜ İletişim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

 

Ege Telgraf Gazetesi ekonomi muhabiri Rana Beyza Öztürk günümüzde geleneksel basın anlayışının yanı sıra alternatif medya araçlarının öneminin her geçen gün artığını ifade etti. Öztürk, “Gazetecilik çok yönlü bir alandır. Bunun bilincinde olarak sektöre adım atmak gerekiyor. Öncelikli hedef olarak alan çalışmalarında ne istediğinizi belirlemelisiniz. Yerelde veya ulusalda yer almaya karar verip bu doğrultuda çabalamanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekiyor” dedi. Öztürk, dijitalleşmeyle birlikte gazetecilik alanında yeni uzmanlık alanlarının ve gelir kaynaklarının oluştuğunu söyledi.

 

Haber Ekspres Gazetesi muhabiri Fatih Özkılınç ise “Sektörümüz zor bir alanı kapsıyor. Çoğunuz bunun bilincinde olarak bu sıralarda oturuyorsunuz. Mezuniyetten sonra da kolay bir kariyer hayatınız olmayacaktır. Bu nedenle meslekte sebat göstermeniz gerekecektir. Siz sektöre ne kadar emek harcarsanız o oranda da manevi doyuma ulaşırsınız. Henüz yolun başındasınız, her geçen gün sizin için bir fırsat. Bu fırsatları olabildiğince iyi değerlendirmenizi tavsiye ediyorum” diye konuştu. Özkılınç, dijitalleşmeyle birlikte haberciliğin dönüştüğünü ancak iyi içerik ve özel haberlerin her zaman değerini koruyacağını ifade etti.

 

Söyleşinin sonunda Öztürk ve Özkılınç katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login