2 sene önce
2 sene önce

Egeli Akademisyenler Azerbaycan’da eğitim verdi

Ege Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği alanlarında uluslararası ortak lisans eğitim ve öğretim programlarına ilişkin imzalanan protokol kapsamındaki eğitimlerin ilk bölümü tamamlandı. Program dâhilinde eğitim ve araştırma faaliyetleri için Azerbaycan’da bulunan 11 Ege Üniversitesi akademisyeni, 89 günlük faaliyetlerinin ardından Türkiye’ye döndü.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağının her daim güçlü olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Geçtiğimiz Ağustos ayında Azerbaycan Tarım Üniversitesi ile üniversitemiz arasında gerçekleştirilen çift diploma programı protokolü kapsamında eğitim ve araştırma faaliyetleri için 89 gün boyunca Azerbaycan’ın Gence şehrinde bulunan 11 öğretim üyemiz, ilk faaliyetlerini gerçekleştirerek ülkemize döndü. Programın ikinci basamağı önümüzdeki Şubat ayında başlayacak. Program kapsamında; Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Tarım Makinaları ve Tarım Ekonomisi bölümlerinden 72 öğrencimizin alacakları eğitim sonucunda araştırma potansiyelleri ortaya çıkacak. Bu iş birliği ile üniversitemizin 66 yıllık bilgi birikimini kardeş ülkemiz Azerbaycan’a aktarma ve onların tecrübelerinden yararlanma fırsatı buluyoruz. İki ülke arasındaki iş birliklerinin eğitim alanında da artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Eğitim programının ilk basamağında EÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Çakmak, Prof. Dr. Hülya Atıl, Prof. Dr. Fazilet Alayunt; Fen Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail Türkan, Prof. Dr. Bekir Keskin, Prof. Dr. Ömür Çakırlı, Prof. Dr. Urfat Nuriyev, Prof. Dr. Jale Yanık, Doç. Dr. Süleyman Gülcemal; Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yılmaz Özkaya ve Yabancı Diller Yüksekokulundan Öğr. Gör Seda Beydeş, 89 günlük eğitim ve araştırma faaliyetlerini tamamlayarak Türkiye’ye döndüler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login