2 sene önce
2 sene önce

Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri İçme Suyu Hattı ve Depo Terfi Merkezi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Karaiğdemir İçme Suyu Grubu olarak adlandırılan hattan su temin eden, 48 kırsal mahallemizin içme suyu ihtiyacına özellikle yaz aylarında katkı sağlayacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bağlı TESKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçemize kazandırdığı Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri 22.832 m İçme Suyu Hattı ve 2 Adet 300 m³ Depo Terfi Merkezi’nin açılışı 14 Ocak 2022 Cuma günü saat 14.00’de Karaiğdemir Mahallesinde gerçekleştirildi.

Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri 22.832 m İçme Suyu Hattı ve 2 Adet 300 m³ Depo Terfi Merkezi’nin açılışına; Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İller Bankası Bölge Müdürü Ferit Yüksel, TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürü Turhan Toprak, Malkara Belediyesi Başkan Yardımcısı Ersin Kaçar, siyasi parti başkanları ve temsilcileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Malkara Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşma yapan TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, isale hattı ve tesis ile ilgili teknik bilgiler verip, projenin hayırlı olmasını diledi.

İller Bankası Bölge Müdürü Ferit Yüksel, Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri 22.832 m İçme Suyu Hattı ve 2 Adet 300 m³ Depo Terfi Merkezi projesinin Malkara’ya hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yapmış olduğu konuşmasında; “ Özellikle yaz aylarında kırsal mahallelerimizde yaşadığımız en büyük problemlerden biri yaşadığımız su kesintileriydi.  Bu konuda hem TESKİ yetkililerinin hem de Kadir Başkanımızın ciddi anlamda başını ağrıttığımız anlar oldu. TESKİ’nin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin gayretleriyle umuyorum ki 48 mahallemizde büyük bir arıza çıkmadığı sürece su sorunu uzun yıllar yaşanmayacak. Bugün bizler için mutlu bir gün, önemli bir gün ve güzel bir gün. En büyük sorunlarımızdan bir tanesinin üstesinden geldiğimiz bir gün. Bu ekonomik şartlarda bu yatırım için başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak’a, TESKİ’nin yetkililerine ve diğer bürokratlarına, yüklenici firmaya ve emeği geçenlere sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Malkara’daki yatırımları devam ediyor.

Çok Amaçlı Salon İnşaatımız başladı, yakında temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Kırsal Mahallerimizin arasındaki yollarda 100 km üzerinde yapım çalışması gerçekleştirdik. Bu yıl 70 bin m²  parke taş çalışması sadece kırsal mahallelerimizde gerçekleştirdik. Hızlı bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Şehircilik anlamında, sosyal hayat anlamında, ekonomik anlamda hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak, imkanlar dahilinde en acil ihtiyaçları en stabil çözümlerle buluşturup, hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yine Malkara’mız da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir yüzme havuzu inşaatı başladı. Bu sabah Malkara Adliye Sarayı’nın proje ihalesinin çıktığını öğrendik, yüklenici firma ziyaretimize geldi. Umuyorum 2023 yılında Malkara’nın Adliye Sarayı inşaatı da başlayacak. Bu konularda emeği geçen bakanlık temsilcilerine ve yetkililerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri 22.832 m İçme Suyu Hattı ve 2 Adet 300 m³ Depo Terfi Merkezi projesi hemşehrilerimize ve ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun.“ dedi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Vatandaşlarımız, tamamlamış olduğumuz bu proje ile içme suyu hizmetinden kesintisiz bir şekilde yararlanabilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak ilçe merkezleri ile kırsal mahalleler arasında ayrım gözetmeksizin hizmet, yatırım ve projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 2014 yılından bu yana kırsal mahallelerimiz hak ettiği hizmetleri alıyor. Geride bıraktığımız 8 yıla yakın süre içerisinde Tekirdağ'ın altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Bugün burada Malkara ilçemize bağlı Yörgüç ve Çavuşköy mahallelerimize hizmet verecek İçme Suyu Hattı, Depo ve Terfi Merkezlerimizin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. TESKİ bünyesinde 22.832 metre içme suyu hattı ile 2 adet 300'er metreküp depo ve terfi merkezini tamamladık. İçme suyu en temel yaşamsal ihtiyaçlarımızdan biridir. Tamamlamış olduğumuz bu proje, siz değerli vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyu hizmetimizden kesintisiz bir şekilde yararlanabilmenize imkân sağlayacak. Bunun yanında yakın zamanda Malkara'nın Yörük Mahallesinden başlayıp İshakça Mahallesinden geçerek Malkara'ya kadar giden beton asfalt yolumuzun da açılışını yapacağız. Bu bölgenin en güzel köprüsünü de İshakça Mahallemize yapacağız. Her şeyin en iyisini hak eden siz değerli vatandaşlarımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak çalışmaya devam edeceğiz. Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri İçme Suyu İsale Hattı, Depo ve Terfi Merkezlerimizin hayırlı olmasını diliyor, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi."

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun de Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri 22.832 m İçme Suyu Hattı ve 2 Adet 300 m³ Depo Terfi Merkezi projesinin Malkara’ya ve hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yapılan konuşmalardan sonra 48 kırsal mahallemizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri 22.832 m İçme Suyu Hattı ve 2 Adet 300 m³ Depo Terfi Merkezi’nin açılış kurdelesi kesilerek açılışları gerçekleştirildi.     

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login