2 sene önce
2 sene önce

NESTLÉ Kahvaltılık Gevrekler, Sosyalben Vakfı ve Migros İş Birliğinde Gerçekleştirdiği Projenin İlk Fazında Binlerce Çocuğa Ulaştı

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, SosyalBen Vakfı ve Migros partnerliğiyle çocukların eğitimine destek vermek amacıyla başlatılan “Yetenek Kaşifleri” projesinin ilk fazında 1000 çocuğa ulaşıldı. “Okuyarak Gelişiyorum: Temel Okuryazarlık” eğitim içerikleri ve kırtasiye malzemeleri Eylül- Aralık 2021 tarihleri arasında 8 ilde taşımalı eğitimde öğrenim gören çocuklara gönderildi. Çocukların temel okuryazarlık becerilerini destekleyecek eğitim kitine ek olarak, SosyalBen Vakfı tarafından yaratıcı yazarlık atölyeleri de düzenlenecek. Bu atölyelerde, kendini ifade etme, ekip çalışması, yaratıcılık, iş birliği gibi konular anlatılacak ve farklı eğitim kitleri SosyalBen Çocukları ile buluşturulacak. Projenin ikinci fazı Ocak- Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, SosyalBen Vakfı ve Migros partnerliği ile “binlerce çocuğa eğitim yolculuklarında destek olma” amacıyla başlattığı projenin ilk fazını tamamladı. Eylül- Aralık 2021 tarihleri arasında ilk fazı hayata geçirilen proje kapsamında “Okuyarak Gelişiyorum: Temel Okuryazarlık” eğitim içerikleri ve kırtasiye malzemeleri 1000 çocuğa ulaştırıldı. Kitler ilk etapta Afyon, Bayburt, Burdur, Elazığ, Eskişehir, İstanbul, Karabük ve Erzurum’daki taşımalı eğitimde öğrenim gören çocuklara gönderildi.

 

7-11 yaş aralığındaki çocukların okuma yazmaya hazırlık becerilerini desteklemek üzere hazırlanan eğitim kitlerinde; okuma yazma etkinliğinin uygulama yöntemleri ve çeşitli aktiviteler, çocukların okulda, sınıfta ve evde gerçekleştirebileceği faaliyet ve egzersizler bulunuyor. Etkinliklerin uygulamalarını hem yazılı hem de videolu olarak anlatan bir bilgi kitapçığı da hazırlandı. Bu öğretim seti, e-SosyalBen’in desteğiyle teknolojiyle de buluşturularak, çocukların etkinlik videolarına QR kodlarını okutarak ulaşabilmeleri sağlandı. 

 

Eğitim kitine ek olarak, SosyalBen Çocuklarına yaratıcı yazarlık atölyeleri de düzenlenmeye başlandı. Yaratıcı yazarlık atölyeleri Aralık ayında Fatih Yedikule İlkokulu’nda ve Eskişehir’deki Çukurhisar İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Her iki ilde katılımcı çocuklara kitler dağıtıldı ve “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” eğitimleri verildi. 

 

Projenin ikinci fazı Ocak – Haziran 2022 tarihleri arasında belirlenecek şehirlerde SosyalBen Vakfı tarafından düzenlenecek atölyelerle devam edecek. Çocuklara bu atölyelerde, kendilerini ifade etme, ekip çalışması, yaratıcılık, iş birliği gibi konular anlatılırken, farklı eğitim kitleri de SosyalBen Çocukları ile buluşturulacak.

 

Türkiye’deki eğitim imkanlarının arttırılması ve eğitimde fırsat eşitliğinin desteklenmesinin önemine inandıklarını söyleyen Nestlé Kahvaltılık Gevrekler İş Birimi Genel Müdürü Burçin Alev Ekşi, “Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın eğitimine yönelik projelere özel önem veriyoruz. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler olarak, Migros ve SosyalBen Vakfı partnerliğiyle binlerce çocuğun eğitim yolculuklarına ve gelişimlerine destek olabilmek üzere güzel bir proje başlattık. Öğrenmede fırsat eşitliğinin yaratılması adına önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Başarıyla tamamlanan ilk fazda 1000 çocuğumuza ulaşmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Atölye çalışmalarıyla devam edecek ikinci fazda da hedefimiz yine 1000 çocuğumuza ulaşabilmek. Proje partnerlerimize ve Migros mağazalarında satışa sunulan NESQUIK®, NESFIT® ve CORN FLAKES® kahvaltılık gevrek paketlerinden satın alarak binlerce çocuğun eğitimine destek veren tüm tüketicilerimize katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

7-13 yaş arası çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçladıklarını belirten SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, “Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için daha da hızlı bir şekilde kalıcı adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz. Etkin öğrenmenin farklı metotlar ve uzman deneyimiyle çocuklarla buluşturulmasına ortam hazırlıyor, bu metotları teknolojik altyapıyla destekliyoruz. Yaşıtlarıyla eşit imkanlarda nitelikli eğitime erişemeyen çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen fiziki ve dijital saha çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Nestlé Kahvaltılık Gevrekler ve Migros ile gerçekleştirdiğimiz bu projeyi öğrenmede fırsat eşitliğinin yaratılması adına son derece önemsiyoruz. İkinci fazda vereceğimiz atölye çalışmalarıyla bin çocuğumuza daha ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login