2 sene önce
2 sene önce

Çark manzarasıyla Vagon Kafe şehre çok yakışacak

Büyükşehir Belediyesi, şehrin sembollerini ürettiği projelerle yaşatıyor. Bunlardan biri olan ‘vagon’ yeni projede hayat buluyor. Çark manzarasıyla kıraathane ve kütüphane olarak hizmet verecek vagonlar Mithatpaşa’ya yerleştirildi. Proje, kısa süre içinde faaliyete geçirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel değerlerini ve sembollerini ürettiği projelere işleyerek yaşatmaya devam ediyor. Kentin sembollerinden biri olan vagon da yeni ve farklı bir projede hayat buluyor. Vagon üretiminin merkezi olan Sakarya’da bu kültür, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla geleceğe taşınıyor. Başkan Ekrem Yüce’nin bir süre önce müjdesini verdiği Vagon Kıraathane ve Kütüphane için çalışmalara başlandı.

Kafeterya ve kütüphane konsepti
Şehirde vagon üretimiyle özdeşleşen Mithatpaşa bölgesindeki Vagon Park’a 2 adet vagon ve lokomotif yerleştirildi. Çark Deresi manzarasında, Mithatpaşa Köprüsü’nün hemen yanına yerleştirilen vagonlar bölgeye görsellik kattı. Vagonların çevresinde ve içerisinde  düzenleme çalışması başladı. Projeye göre vagonlarda, ikili ve dörtlü masalar ve kitapların yer aldığı kütüphane bölümleri yer alacak. Vagonlar hazırlanıp çevre düzenlemeleri bittiğinde Vagon Kıraathane en kısa sürede hizmete başlayacak. Bu alanda vatandaşlar kitapla buluşacak, kafe ve restoran hizmeti alacak.

“Vatandaşlarımızı kısa süre içinde ağırlayacağız”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’mızı yansıtan tüm değerleri, kültürleri hayatımızın merkezine işlemek için gayretle çalışıyoruz. Tarihimizi anlatan ve şehrimizin ön plana çıktığı değerleri yansıtan sembollerimiz projelerimizde hayat buluyor. Bu kapsamda Başkan Ekrem Yüce’nin talimatlarıyla başlattığımız Vagon Kıraathane ve Kütüphane projemizde çalışmalarımıza başladık. İki adet vagonumuzu ve lokomotifimizi Vagon Park alanına yerleştirdik. Önümüzdeki süreçte içerisi kıraathane ve kütüphane olarak hazırlanacak ve çevre düzenlemeleri yapılacaktır. Çark manzarasıyla vatandaşlarımızı yeni sosyal mekanımızda kısa süre içinde ağırlamaya başlayacağız” denildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login