2 sene önce
2 sene önce

Akademi SODEM belediye çalışanı gençleri bir araya getirdi

Akademi SODEM, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin bünyesinde çalışan gençleri bir araya getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, SODEM çatısı altında ilk kez böyle bir toplantı yapıldığını vurgulayarak “Kadıköy Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolarının buluşması yepyeni bir heyecan yarattı. Bu hamleyi yapabilmek, çıtayı yükseltmek son derece önemli” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, Akademi SODEM’in 12-13 Ocak tarihleri arasında İzmir’de yapılan ilk toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin bünyesinde çalışan gençlerle bir araya geldi. Başkan Tunç Soyer, SODEM bünyesinde görev alacak Kadıköy Belediyesi ekibiyle İzmir ekibinin birbirini tanıması amacıyla düzenlenen toplantıda ekiplerin çalışmaları ve sunumlarını dinledi, gençlere tavsiyelerde bulundu.

“Çıtayı yükseltmek mecburiyet haline geldi”
SODEM’in kuruluş aşamasından söz eden Başkan Soyer, “SODEM ilk kurulduğunda çok heyecan verici bir oluşum olarak değerlendirildi. Zaman içinde büyüdü, gelişti. Bugün ise Türkiye’de yerel yönetimlerde sosyal demokrasinin nasıl inşa edileceğinin aktarıldığı, bununla ilgili iyi örneklerin ödüllendirildiği ve tanıtıldığı bir platforma dönüştü” diye konuştu.  
SODEM’de yeni yönetim kuruluyla yaşanan değişimi de aktaran Başkan Soyer, “Çıtayı biraz daha yükseğe çıkarmak mecburiyet haline geldi. Bu buluşmada görüyorum ki hem Kadıköy Belediyesi hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolarının buluşması yepyeni bir heyecan ve potansiyel yarattı. Bu hamleyi yapabilmek, çıtayı yükseltmek son derece önemli. Bizim açımızdan çok heyecan verici bir süreç. Sizler de bu heyecanı yaşarsanız çok kıymetli şeyler ortaya çıkabilir. Şerdil Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Bu buluşma onun fikriydi.” dedi.

“Diğer belediyeler de gelmeli”
Kadıköy Belediye Başkanı ve SODEM Yönetim Kurulu Üyesi Şerdil Dara Odabaşı ise gençlere seslenerek “Masadaki herkese büyük görev düşüyor. Burada üreteceğiniz fikirler, yazacağınız raporlar diğer belediyeleri de buraya çekmeli. Eğer bunu yaparsak ilerleriz. Akademi SODEM, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu bir platform olarak kalmamalı. Herkes burada kendini görmeyi istemeli. Siz üretirseniz SODEM daha da büyüyecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login