2 sene önce
2 sene önce

Pepsico, 50 Milyon Kişinin Güvenli Gıdaya Erişimi İçin Harekete Geçti

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, pep+ stratejisinin bir parçası olan dünya genelindeki toplumlarda sıfır açlık hedefine ulaşmak için Food for Good (İyilik İçin Gıda) hareketini başlattı. Buna göre PepsiCo, uygun fiyatlı beslenme seçeneklerinin genişletilmesi aracılığıyla 50 milyon insanın 2030 yılına kadar besleyici gıdalara kolaylıkla erişebilmesine yardımcı olacak. 

 

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, yakın zamanda açıklanan stratejik uçtan uca dönüşümü PepsiCo Pozitif (pep+) stratejisinin önemli bir parçası olarak dünya genelindeki toplumlarda sıfır açlık hedefini gerçekleştirmek için Food for Good (İyilik İçin Gıda) hareketini başlattı. PepsiCo bu hareketle, uygun fiyatlı beslenme seçeneklerini genişleterek 50 milyon insanın 2030 yılına kadar besleyici gıdalara kolaylıkla erişebilmesine yardımcı olmayı hedefliyor. 

 

Daha önce sadece ABD’de uygulanan Food for Good hareketinin kapsamını geliştirip faaliyette bulunduğu birçok ülkeye de taşıyarak global bir harekete dönüştüren PepsiCo, bu kapsamda besleyici gıdaya adil erişimi ve küçük ölçekli çiftçilerin üretkenliğini ve gelirlerini artıran çözümlere yatırım yaparak ve dünya çapında yerel organizasyonlarla iş birliği sağlayarak her yaştan insan için uzun vadeli gıda güvenliğini, toplum merkezli bir yaklaşımla geliştirecek. Bu yeni hedef, daha önce açıklanan 2030 yılına kadar pozitif tarım ve gıda güvenliği girişimleri için 100 milyon dolar yatırımı içeren Zero Hunger Private Sector Pledge (Sıfır Açlık Özel Sektör Taahhüdü) desteğine ek olarak gelen yeni bir destek olarak dikkat çekiyor.

 

Daha adil bir küresel gıda sistemi

Food for Good hareketi kapsamında düşünceleri dile getiren PepsiCo Küresel İletişim Başkan Yardımcısı ve PepsiCo Vakfı Başkanı Jon Banner, “Dünya, salgın yüzünden daha da şiddetlenen korkunç bir küresel açlık kriziyle karşı karşıya. Lider bir küresel yiyecek ve içecek şirketi olarak, hizmet verdiğimiz toplulukların açlıktan ve yetersiz beslenmeden kurtulmalarını sağlamak için daha adil bir küresel gıda sisteminin gerçekleştirilmesinde oynamamız gereken kritik bir rol bulunuyor. Yerel topluluk ortaklarıyla iş birliği içinde küresel yeteneklerimizi yeni yollarla kullanmaktan gurur duyuyoruz, ancak bu, sıfır açlık hedefine ulaşmada ve herkes için sürdürülebilir bir gelecek sağlamaya yönelik uzun bir yolculukta sadece bir adım” dedi.

 

Türkiye’ye 100.000 dolar yatırım

PepsiCo’nun bölgesel beslenmeyle ilgili tüm programlarını Food for Good çatısı altında toplayarak, bu konuda küresel kapasitesinden daha iyi yararlanabilmesini sağlayacak bu hareket, PepsiCo’nun aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede gıda güvenliği sağlamaya yönelik mevcut ve devamı gelecek yeni programlarla büyümeye devam edecek.

 

PepsiCo bu kapsamda PepsiCo Vakfı ile Avrupa bölgesinde güvenli gıdaya erişim için pek çok ülkede yatırım yaptı. Türkiye’de ise geçtiğimiz iki yılda TİDER (Temel İhtiyaç Derneği) aracılığıyla, ihtiyaç sahiplerine 300.000 öğün yemek sağlayabilmek amacıyla 100.000 dolar yatırım gerçekleştirdi. PepsiCo pandemi döneminde de TİDER ve Gıda Kurtarma Derneği aracılığı ile 40 ilde yüzbinlerce aileye destek olarak toplumun her kesimine ulaşmış, pandemiden en fazla etkilenen sektörlerden olan HORECA çalışanlarına sivil toplum kuruluşları aracılığı ile özel olarak destek vermişti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login