2 sene önce
2 sene önce

Akbank “Şehrin İyi Hali”nin 7. yılında 10.000 üniversiteli genci bekliyor

Akbank’ın üniversiteli gençlerle hayata geçirdiği “Şehrin İyi Hali” gönüllülük projesi için başvurular başladı. Proje 7. yılında 10.000 gönüllü gencin katılım hedefi ve 21 sivil toplum kuruluşu iş birliğiyle hibrit olarak gerçekleşecek.

 

İklim krizi, pandemi, kısıtlı doğal kaynaklar, dijitalleşme gibi gelişmeler herkesi harekete geçmeye zorluyor. Bu doğrultuda gençleri sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçmeye ve gönüllü olmaya davet eden Akbank, gençlerin katılımıyla hayata geçirdiği kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden Şehrin İyi Hali için başvuruları kabul etmeye başladı. 

 

Bu yıl hem çevrim içi hem de sahada hibrit yapıda gerçekleşecek projede; farklı alanlarda faaliyet gösteren 21 STK ile gençlere etkinliklere katılmanın yanı sıra Nasıl gönüllü olunur, neden gönüllü olmak gerekir ve STKlar ne yapar?’ konularında farkındalık yaratacak bilgiler verilecek. 

 

Gençlerin gönüllülükle tanışması, kendilerini daha eşitlikçi, daha adil ve sürdürülebilir bir yaşamın paydaşı hissetmesi  ve bu konuda toplum genelinde farkındalık yaratma hedefinde olan Şehrin İyi Hali projesine bu yıl 10.000 gencin katılması hedefleniyor. 

 

Projelerde yer alacak gençler; AKUT Doğada Yaşam Derneği, Bilim Karmanları Derneği, ÇEKÜL, Çorbada Tuzun Olsun Derneği,  DEM Derneği , DMD Aileleri, Türkiye Down Sendromu Derneği, Ege Orman Vakfı, Hayal Gücü Merkezi, Hayat Sende Derneği, HAYTAP, KAÇUV, Metin Sabancı Spastik Çocuklar Derneği, Okul Destek Derneği, Oyun Atlası Derneği, TİDER, TOFD, Türkiye Otizm Vakfı, TURMEPA, TOG, Yedikule Hayvan Dostları Derneği ile birlikte engelli bireylerden devlet korumasında yaşayan çocuklara, çevre sorunlarından sokak hayvanlarına kadar birbirinden farklı pek çok konuda hem online hem yüz yüze etkinliklere katılabilecekler. Sivil toplum kuruluşları ile beraber organize edilen gönüllülük etkinlikleri hibrit modelde 18 Ekim haftası başlayarak Aralık sonuna kadar uzanan bir takvimde yapılacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login