3 sene önce
3 sene önce

Tarihi Frig Vadisi Afyonkarahisar’da turizmi atağa kaldırdı

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik bakanlığının desteği ile başlayan Frig Vadisi çalışmaları bölgenin turizmine büyük katkı sağladı. Türkiye’nin termal turizm merkezi Afyonkarahisar, Frig Vadisi’nde başlayan sıcak hava balon uçuşları ve Ayazini Köyü’ndeki restorasyon çalışmalarıyla gezginler için alternatif bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

FRİG VADİSİ BALON UÇUŞLARIYLA GÖRSEL BİR ŞÖLEN
 
Frig Vadisi ve Emre Gölü üzerinde uçuşları başlayan balonlar, vadinin tarihi ve doğal güzelliklerini havadan görme imkanı sağlıyor. Uçuşlar özellikle manzara ile seyrine doyumsuz anlar oluştururken, bölgenin turizmine de katkı sağlıyor. Toplam alanı 55 hektar büyüklüğünde olan ve adını bu geniş topraklarda uygarlık kurmuş olan Frigler'den alan vadi, oyma kaya mezarları, şapelleri, Bizans ve Roma dönemlerinin önemli eserleriyle Anadolu’nun tarihinde önemli bir yere sahip. 

AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ TANITIM OFİSİ KOORDİNATÖRÜ İBRAHİM OKUMUŞ: 2022 YAZI İÇİN ORTALAMA 4 MİLYON TURİST BEKLENTİMİZ VAR
 
Afyonkarahisar Valiliği’nin Ayazini köyünde ve bölgede yaptığı restorasyon, reklam ve tanıtım çalışmalarıyla birlikte bölgeye ilginin arttığını belirten Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş şu açıklamalarda bulundu:  “Üç ay önce hafta sonları bölgeye 10 araç geliyorsa şimdi 1000-1500 araç geliyor. 2019 yılı turist sayımız 2.2 milyondu. Pandemi sonrasında Frigya’yla ilgili ilk beklentimiz 1 milyon. Bu 1 milyonun direkt Frigya amaçlı gelmesini bekliyoruz, eğer bunu termalle de birleştirirsek 2022 yazı için ortalama 4 milyon turist beklentimiz var.” 

“Yatırımlarımızı Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alıyoruz. Şu anda 8 aylık süreçte yatırım harcamalarımız 14 milyona yaklaştı. Bunun 4 milyonunu Emre Gölü’nün etrafındaki tesislere harcadık. Şimdi oraya Frigya atla binicilik yapıyoruz. Ayazini’de 50 evin restorasyon çalışmalarını tamamladık. 25 tane evin daha restorasyon çalışmalarını planladık. Sonrası için Ayazini Köyü’nde eski ve taş yapılar var. Bunların restorasyon çalışmaları var. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında toplam 50 milyonluk yatırım yapmış olacağız. Burada 50 milyon, 100 milyon harcadım demek aslında yanlış bir ölçü. Bu çalışmalar daha çok eskiyi korumak adına yapılıyor. Tek bir köyle de kalmayacağız. Bölgede diğer köylerimizde var. Bu köylerle ilgili alt yapı ve proje çalışmalarımız da devam ediyor.” 

HEDİYE GÜRAL GÜR: “TARİH VE KÜLTÜR ATAĞI TURİZME DE OLUMLU YANSIDI”
 
NG HOTELS Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, bölgedeki bu tarih ve kültür atağının termal turizme de katkı sağladığını belirterek, NG AFYON’un şu anda da yüzde 70 dolulukta olduğunu söyledi. Bölge tanıtımı için yoğun gayret gösteren NG HOTELS Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, basın mensuplarına bölgeyi gezdirdi ve şu açıklamalarda bulundu: “Afyon’da balon turizmi dört ay önce başladı. Balon uçuşlarının bölge turizmine büyük katkıları olacaktır. Talep arttıkça burada balon sayısının artması da bekleniyor. Balonlar arttıkça burada Kapadokya’da gördüğümüz şekilde görsel bir şölen oluşacak ve her şey yolunda gittiği takdirde balon turizmi mutlaka Afyon’a büyük katkılar sağlayacak. Balon turizmi ve termal turizm mutlaka birbirini destekleyecektir diye düşünüyorum. Termal aslında hep yanlış algılanan turizm türü. Yaşlanınca, hastalanınca gidilir diye düşünülüyor. Oysa gençler için de bakımlar ve kürler var. Gençlerimizin termale ilgisini arttırdıkça, balon, tarih ve termal turizm türlerinin birleşeceğini ve birbirlerine katkı sağlayacağına olan inancımız tam. NG AFYON şu anda yüzde 60 dolulukta ve ilerleyen günlerde termal sezonuyla birlikte bu rakamın daha da artarak yüzde 75'leri bulmasını  bekliyoruz.” 

NG AFYON’DA GASTRONOMİ, TERMAL VE KÜLTÜR BULUŞMASI
 
Termal keyfini lüksle harmanlayan NG AFYON, gastronomi tutkunlarını Afyonkarahisar mutfağının tüm zenginlikleriyle ağırlıyor. Afyon’un tarihi kültüründen gelen izleri lüks ve konforla birleştiren, yüksek standartları ve misafirlerinin konforu için sunduğu ayrıcalıklı imkanlarıyla dikkat çeken NG AFYON, yedi kalite belgesine sahip olma özelliğiyle öne çıkıyor. Termal Wellness programları ile konuklarını sağlıkla buluşturan, uluslararası standartlardaki toplantı salonlarıyla bayi toplantılarından seminerlere, eğitim ve satış toplantılarından lansmanlara birçok etkinliğe ev sahipliği yapan NG AFYON, Afyon’un yerel lezzetleriyle de konuklarına eşsiz bir deneyim sunuyor. Kaymak, lokum, sucuk, kaymaklı ekmek kadayıfı denilince ülkemizin akla gelen ilk şehri olan Afyonkarahisar, 2019 yılında attığı adımla ve UNESCO’ya yaptığı müracaatta gastronomi şehri unvanını elde etti. Termal, sağlık ve kongre turizminden sonra gastronomi turizmi konusunda da öne çıkan Afyonkarahisar’ın yerel lezzetlerini usta şeflerin elinden konuklarıyla buluşturan NG AFYON, tadına doyulmaz lezzetlerle termal tatil keyfini taçlandırıyor. Sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerinin açık büfe olarak sunulduğu Erguvan Restoran yerel ve dünya lezzetlerinden her damak tadına hitap eden açık büfe sunarken, Farina Restoran, zengin menüsüyle misafirlerine özel bir deneyim yaşatıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login