3 sene önce
3 sene önce

Türkiye’nin EURO 2020 yolculuğu Gain’de

EURO 2020: Taca Çıkanlar GAİN’de yayına girdi. Ücretsiz olarak izlenebilen 30 dakikalık belgeselde, Türk Milli Takımı’nın büyük umutlarla gittiği Avrupa Şampiyonası macerası mercek altına alındı. Futbol dünyasının efsaneleşmiş isimlerinin İtalya, Galler ve İsviçre maçları sonrası EURO 2020 hüsranıyla ilgili yorumlarını paylaştığı yapımda, Avrupa ve İstanbul’dan taraftarın nabzını tutan görüntülere de yer verildi.

 

Milli takım deyince bir anda her şeyi kenara bırakıp, ay yıldızlı formanın peşinde maçları hep birlikte aynı hislerle izliyoruz. Fakat sonuç her zaman istediğimiz gibi gelmiyor. GAİN, ücretsiz olarak izlenebilen yeni futbol belgeseli EURO 2020: Taca Çıkanlar’da, Türkiye Milli Takımı’nın büyük umutlarla gittiği ancak 0 puanla ve hayal kırıklıklarıyla döndüğü Avrupa Şampiyonası macerasını mercek altına aldı.

 

Taca Çıkanlar, İtalya, Galler ve İsviçre karşılaşmaları sırasında Roma, Bakü ve İstanbul’da çekildi. İzleyiciye Avrupa Şampiyonası hüsranına milli oyuncular, teknik direktörler ile spor medyasının önde gelen isimlerinin gözünden tanık olma imkanı tanıyan Taca Çıkanlar’da, farklı şehirlerden taraftarın görüşlerine de yer verildi. Futbol dünyasının nabzını tutan isimler maçların ardından, hem takımın performansıyla ilgili eleştirilerini hem de potansiyeller, eksikler ve yapılabileceklerle ilgili yorumlarını paylaştı. 2002 ve 2008’deki efsane kadrolar ile galibiyetler hakkındaki duygu ve düşünceler sık sık dile getirildi.

 

“Çok edilgendik”

Şampiyonanın henüz başındaki Türkiye-İtalya mücadelesinin ardından “Çok edilgendik” diye söze başlayan yorumcu Mehmet Demirkol, açıklamasında umudunu koruyordu: “Turnuvada ilk maç her şey demek değildir. En önemli maç ikinci maçtır esasında. Geçen seneki şampiyon Portekiz, 3 maç berabere kaldıktan sonra şampiyon oldu”.

 

“Bir tane kaleye şutumuz yok”

Sakatlığı nedeniyle sahaya çıkamayan Milli Futbolcu Cenk Tosun ise İtalya maçı için, “Bir tane kaleye şutumuz yok. İyi geçen bir maç değildi bizim adımıza” yorumunu yaptı. 

 

“Birlik beraberlik yoktu”

Eski Milli Futbolcu Semih Şentürk Türkiye-Galler maçıyla ilgili, “Birlik beraberlik yoktu. Abilik yoktu. Mesela 2008’de Rüştü abi, Tümer abi, Emre, Tuncay, Emre Aşık gibi takımın büyükleri vardı. Onlar bizi hep tetikliyordu. Burada bir tek Burak vardı; o da herhalde tek başına yapamadı. Bir isteksizlik vardı” dedi.

 

“Her anlamda eksik kaldık”      

Bir diğer eski Milli Futbolcu Nihat Kahveci’nin aynı maçla ilgili yorumu ise, “Biz hiçbir şeye reaksiyon veremedik. Ne teknik olarak ne taktik olarak ne fiziksel olarak ne mücadele olarak ne istek olarak ne arzu olarak… Her anlamda eksik kaldık. Bunun sonucunda da kaybettik” şeklinde oldu.

 

Futbolseverlere heyecan dolu bir 30 dakika vadeden EURO 2020: Taca Çıkanlar, GAİN’de ücretsiz olarak yayında!

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login