3 sene önce
3 sene önce

Lüksü Sanatla Buluşturan Ünlü Sanatçı Bodrum Fuarı’nda

Lüks markalarla sanatı, moda ile düşleri birleştiren çağdaş sanatçı Melek Kocasinan (Gao Anqi)’ın yeni serisi “Dream Objects – Düş Nesneleri”, İstanbul’daki mini açılışın ardından, BAAF Bodrum Sanat ve Antika Fuarı’nda sergileniyor. Chanel, Rolex, Prada, Louis Vuitton, Cartier gibi dünyaca ünlü markaları odak noktasına alan ünlü sanatçı,pop sanat akımı etkileri görülen renkli ve çekici kolajlarıyla sanat severleri cezbetmeye hazırlanıyor. 

 

Bu yıl Bodrum’da ilk defa düzenlenen BAAF Bodrum Sanat ve Antika Fuarı, birbirinden değerli sanatçılara ev sahipliği yapıyor. 28 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, Heredot Kültür Merkezi’nde sanat severlerle buluşuyor. Fuarın bu yıl ki katılımcılarından biri de çağdaş sanatçı Melek Kocasinan (Gao Anqi).  

 

Çin’den gelen köklerini, Amerika’da aldığı eğitimleri ve Türkiye’de yaşadığı deneyimleri sanatıyla sentezleyen Melek Kocasinan (Gao Anqi), fuara “Dream Objects – Düş Nesneleri” serisiyle katılıyor. Kocasinan serisinde, modanın ikonik markalarını ilgi çekici sanat eserlerine dönüştürüyor. İzleyiciyi; moda, lüks, sanat üçgeninde keyifli bir yolculuğa çıkarmanın yanı sıra lüks markaların markajındaki Bodrum’da sanatı moda ile buluşturuyor. 

 

“Dream Objects – Düş Nesneleri” serisinde, lükse olan tutkumuz üzerinden kendimizi keşfetmeyi amaçlayan sanatçı, eserlerinde Çince "düş/rüya" kelimesini de kullanıyor. Bu sayede köklerine de vurgu yaparken, düşleriniz ve arzularınız için de kendinizi sorgulamanızı sağlıyor. Kocasinan, içlerinde ne olduğuna dair merak uyandıran parlak renkli lüks objelerle hazırladığı kolajlarla etkileyici olduğu kadar ilgi çekici eserlere de imza atıyor. Chanel, Prada, Rolex, Louis Vuitton, Cartier gibi dünyaca ünlü markalar; ışık saçan, merak uyandıran, etkileşim kuran, heyecanlandıran eserler olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Melek Kocasinan (Gao Anqi) serinin ana fikrini ve çıkış hikayesini; "Arzuladıklarımız belki içimizdeki boşluktan kaynaklanmıyor; kalbimizin derinliklerinden dışarı çıkmaya, hayata geçmeye çalışanları işaret ediyor. Bilinçdışımız bizimle rüyalarla, sembollerle konuşur, rasyonel ve akla uygun sözcüklerle değil. İçimizdeki o heyecanı, arzuyu takip edersek, nesneyi aşarız ve düşe ulaşırız. Bu bağlamda "Düş Nesneleri" serimde, izleyiciye ışık saçan, rengarenk lüks nesnelerle oluşturduğum eserlerle “düşün nedir?” diye sorarak, kendi hayatına dair arzu ve düşlerine yönelmesini istiyorum," diye anlatıyor. 

 

İkonik tasarımları farklı bakış açısıyla yorumlayan Kocasinan’in yeni serisi lüks markaların da dikkatini çekmiş durumda. Yıl sonunda sergilenmesi planlanan devam serisi için markaların Avrupa’daki yöneticileriyle görüşen sanatçı, Bodrum Fuarı sonrasında devam serisi için çalışmalarına hız verecek. 

 

Melek Kocasinan (Gao Anqi) kimdir?

Çağdaş sanatçı Gao Anqi yani Melek Kocasinan, Ankara’da doğdu ve 7 yaşında Tayvan’a gitti. Orada ilkokula başladı. Çince bilmediği ilk zamanlarda Çince yazı karakterlerini resim gibi algılayıp çiziyordu. Geleneksel Çin Resim teknikleriyle resimler yapan Türk babasının doğal kağıt, fırça ve boyalarını; Çince kaligrafi ustası/yazar olan Tayvanlı annesinin siyah mürekkep hazırlayışını görerek küçük yaşta sanatla tanıştı. Amerika’da Yale Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparken aldığı sanatsal eğitimleri, New York’ta Nuala Clarke’tan aldığı resim eğitimi, Türkiye’ye dönüşü sonrası çeşitli sanatçılardan aldığı bireysel dersler ve ESMOD Uluslararası Moda Akademisi’nde aldığı moda tasarımı/illüstrasyon eğitimleri ile zenginleştirdi. Modern/çağdaş sanat okumaları, eser çözümleme ve sanat eleştirisi eğitimlerini de tamamlayan sanatçı çalışmalarında; bellek, çok kültürlülük, aidiyet, tüketim ve lüks psikolojisi gibi konuları psikolojik bir derinlikle işliyor. Kişisel mitolojisini dışavurumcu bir tavırla aktaran sanatçı, sanatsal pratiğinde dijital ve fiziksel araçları bir arada kullanmanın olasılıklarını araştırıyor. Resimlerinde, kolajlarında, lüks ve günlük nesnelerden yaptığı heykellerinde sanatçının deneyimlediği Türkiye, Asya ve Kuzey Amerika kültürlerinin etkileri görülebilir. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login