3 sene önce
3 sene önce

TEB Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması “Dünya Yeniden Başlatılıyor: Sen de Yerini Al” temasıyla gerçekleşti

Türk Ekonomi Bankası (TEB), geleneksel TEB Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nı bu yıl ilk defa online olarak gerçekleştirdi. “Dünya Yeniden Başlatılıyor: Sen de Yerini Al” temasının işlendiği buluşma kapsamında TEB Akıl Fikir Yarışması Ödül Töreni de gerçekleştirildi.

 

14 yıldan bu yana hem kurum içinde hem de ülke genelinde farklı platformlarda inovasyonu geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar atan ve inovasyonu DNA’sına işleyen Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu yılki Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nı “Dünya Yeniden Başlatılıyor: Sen de Yerini Al” temasıyla gerçekleştirdi. 18 Haziran Cuma günü online olarak gerçekleşen etkinlikte inovasyon yine ülke gündemine taşındı.

 

Geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bade Sipahioğlu Işık ve FutureBright Research Kurucusu ve Yönetici Ortağı Akan Abdula ile birlikte “Dünya Yeniden Başlatılıyor” panelinde gençlerin sorularını yanıtladı. Etkinlikte yazar ve fütürist Brett King “Bankacılığın ve Her Şeyin Geleceği” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.  

 

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici konuşmasında, pandemi sürecinin herkese iş birliği yapmanın ne kadar önemli olduğunu öğrettiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Bu sürecin ardından mahallelerimize, sokaklara, tribünlere, konserlere kavuşuyoruz. Yollarımıza, işlerimize tekrar geri dönüyoruz. Ama geri dönerken bazı kurallar değişiyor. Yaşamak için daima el ele vermeye ihtiyaç var. Bunu da en sert şekilde pandemi döneminde öğrendik. Hayatın her alanında iş birliklerine ihtiyacımız var. Bu bizim iş dünyamız için de geçerli. Pandemide iş birliğini iyi yapanlar ve adapte olabilenler zaten bu dönemi iyi geçirdiler. Zekanın göstergesi adaptasyondur.” 

 

Bir yandan da fikirlerin ancak çoklu insan katılımıyla hayata geçirilebildiğinin altını çizen Leblebici, “Fikirler gelirken o fikirleri hayata geçirecek ortamı yaratmanız lazım. Bu fikirler bizim iş yapış süreçlerimizden ürünlerimize kadar pek çok şeyi değiştiriyor.” dedi. Adaptasyonun yanı sıra yaşanılan çevreye ve topluma katkı sağlamak gerektiğini de vurgulayan Leblebici, “Yaptığımız işte topluma, çevreye, doğaya katkı sağlamalıyız. Bazı şeyleri yaparken vicdanı öne koymalıyız. Yaşadığımız ortamı düzeltmeliyiz. Bu şekilde dünya daha iyi bir yere gelebilir” dedi. 

 

Sosyal sorumluluk bilincinin de ciddi anlamda öne çıktığına değinen Leblebici, şirketlerin kendilerini sosyal sorumluluk bilinciyle yapılan çalışmaların yarattığı pozitif etkiyle güncellemesi gerektiğini kaydetti. Leblebici, “Bu güncellemeyi yapabilmek için genç ve tecrübeli insanlarla kuşakları bir araya getirmek lazım. Herhangi bir ayrım yapmadan herkesin fikrini dinlemek lazım. Dinlediğiniz ve desteklediğiniz zaman, akıl da fikir de yaratıcılık da geliyor. Bu bir ekosistem işi” diye konuştu. Gençlere “Korkmayın” çağrısında bulunan Leblebici, “Kendi tecrübelerinize güvenin ve kendinizi geliştirmeye çalışın. Değişmeyen tek kural sürekli aktif olabilmek sürekli yola çıkabilmek” dedi.

 

TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bade Sipahioğlu Işık ise şunları söyledi: “TEB’in inovasyon yolculuğu bundan tam 14 yıl önce başladı. Bu 14 yılda üniversite öğrencilerinde inovasyon bilincini artırdık, müşterilerimizle birlikte ürün ve hizmetlerimizi yeniden tasarladık, teknolojik girişimcilerin çevik dünyasını ve yeni teknolojilerini bankamıza taşıdık. Sektörde bir çok ilke imza attık.” Işık şöyle devam etti: “14 yıldır inovasyonu kurumun DNA’sına işlemiş, açık inovasyona inanan ve Türkiye’nin dört bir yanında yenilikçi fikir ve projelerin üretilmesi için çalışan bir banka olarak, TEB Akıl Fikir Yarışması’nı her yıl gerçekleştiriyoruz. icatcikar.com web sitemiz üzerinden gençlerimizin, müşterilerimizin ve girişimcilerimizin birbirinden parlak fikir ve projelerini alıyoruz.”

 

Fütürist Brett King ise konuşmasında, 21. yüzyılın çok farklı beceriler gerektirdiğini ve dijital altyapının günlük ihtiyaçları karşılamak için kritik öneme sahip olduğunu söyledi. King, “Yapay zekanın ortaya çıkması ve iklim değişikliği insanlığı çok farklı önceliklere uyum sağlamaya zorlayacak. TEB'in yarının geleceğini inşa etmek için bugünün gençleriyle bir araya gelmesi çok mutluluk verici” ifadelerini kullandı.  

 

Akıl Fikir Yarışması’na bu yıl 12.700 başvuru 

TEB Akıl Fikir Yarışması’nın yarışma sitesinin bu yıl 181 farklı üniversiteden başvuru aldığını belirten Işık, “Bu yıl itibarıyla 12 binin üzerinde başvuru aldığımız yarışmamızda, projelerin yüzde 70’i üniversite öğrencilerinden, yüzde 21’i müşterilerimizden geldi. Dört yıl önce yarışmaya dahil ettiğimiz Teknolojik Girişimci Kategorisi’ne ise 1.153 girişim fikri ile başvuru yapıldı” diye konuştu.

 

Ödüller sahiplerini buldu

Yarışmanın jürisi TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, Dell Genel Müdürü Işıl Hasdemir, KWORKS Direktörü Dr. Mahmut Özdemir, Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt, Cisco Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Onur Akın, LC Waikiki Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Serdar Raşit Alemdar, Startups.watch Kurucusu Serkan Ünsal ve Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz’dan oluştu.

 

TEB Akıl Fikir Yarışması’nın Öğrenci ve Yeni Mezun kategorisi birincisi Özlem Tetik, ikincisi Güneş Oğul ve üçüncüsü Nazenin Güre’ye finansal ödüller verildi. Ayrıca en inovatif 3 proje sahibi Bahçeşehir Üniversitesi tarafından MBA Bursu ile ödüllendirildi.

 

Müşteri kategorisinin birincisi Burak Özdoğan, ikincisi Tutku Aytürk, üçüncüsü Mehmet Temel oldu. Bu şampiyonlara finansal ödüller ve ayrıca birinciye akıllı telefon hediye edildi.

 

Girişimcilerin projelerinin değerlendirildiği Teknolojik Girişimci kategorisinde bu yıl iki proje birinciliğe seçildi. Berkay Büyüklüoğlu ve Hakan Aktan birinci olurken, ikinci Burhan Tutan, üçüncü ise Nuri Sayraç oldu. Teknolojik Girişimci kategorisi şampiyonları finansal ödüller kazanırken, ilk beşe giren bütün finalistler TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı kazandı.

 

TEB’in Türkiye’de bir ilk olan ve bu yıl altıncısını gerçekleştirdiği TEB Kurum içi Girişimcilik Programı ödülleri de törende dağıtıldı. Programa bu yıl 182 çalışan iç girişim projeleriyle başvurdu. TEB’in Kurum içi Girişimcilik Programı ile kurum içinde işbirliği ve ortak çalışma kültürü gelişirken, TEB’lilerin girişimci yanları da giderek güçleniyor. Program ile kurum içinde yenilikçi ve bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreten ve projelerini bir girişimci gibi hayata geçiren “İç Girişimciler” yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login