3 sene önce
3 sene önce

Başkan Engin Erenler, Çorum’da protokolün Ankara ziyaretlerine dikkat çekti!

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Engin Erenler, Çorum’da protokolün Ankara ziyaretlerine dikkat çekti. Başkan Erenler, “Bu ziyaretlerin nedenleri açıklanmalı” dedi.
Çorum protokolünde yaşanan hareketliliğe dikkat çeken Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Erenler, Çorum’da protokolün son zamanlarda sık sık Ankara’ya ziyaretler gerçekleştirdiğini söyleyerek, bu ziyaretlerin nedenlerinin ne olduğunu sordu.
 
 
“3 SİLAHŞÖR GİBİ…”
 
Açıklama yapan Başkan Erenler, “Basın kuruluşlarında yer alan ziyaret fotoğraflarına bakıldığında Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün; Fransız yazar Alexandre Dumas’ın ünlü kitabı “3 Silahşörler”deki Athos, Protos ve Aramis gibi birbirinden ayrılmadığı görülüyor. Hatta programlara bile birlikte gider hale gelmişler.” dedi.
Başkan Erenler, bir süre önce vali, belediye başkanı ve rektörün, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu, ardından Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve daha sonra da Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’ı ziyaret ettiklerini; üçlünün son ziyaretinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu, İlim Yayma Vakfı Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’a yaptığını anlatarak, Bilal Erdoğan’ın hangi sıfatla ziyaret edildiğinin bilinmediğini söyledi.
 
Okçular Vakfı mütevelli heyeti üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan’a yapılacak ziyaretten iki gün öncesinde ise aynı üç ismin ok atma etkinliğine katıldığını da aktaran Başkan Erenler, zamanlamanın manidar olduğunun altını çizdi. “Ziyaretten önce mesaj mı verildi, yoksa hedefi tutturamadıkları için okçuluk eğitimi almaya mı gittiler?” diye soran TDP İl Başkanı Erenler, ziyaret edilen kişilerin aynı dini temelli topluluğun mensupları olmasının ise ayrı bir konu olduğuna dikkat çekti.
 
 
“ZİYARETLERİ YER KORUMA VE KADROLAŞMA ATILIMLARI OLARAK GÖRÜYORUM”
 
Başkan Erenler, “Bu dini temelli topluluk, ülkenin her yerinde kadrolaşmaya çalışıyor ve birlikte hareket ediyor. İsmail Karaman’ın Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Mustafa Çiftçi’nin Çorum’a Vali olarak atanması, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un öğrencisi Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün bir kararname ile Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne atanması ardından da Prof. Dr. Ali Osman Öztürk tarafından yine bu toplulukla yakından ilişiği olduğu bilinen Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek’i Hitit Üniversitesi’ne getirerek 4 ayrı fakültenin dekanlığını vermesi sanırım tesadüfi değildir. Yapılan ziyaretlerin yeni kadrolaşma atılımları ya da birilerinin yerini korumak amaçlı yapılan ziyaretler olarak görüyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login