3 sene önce
3 sene önce

Aşıyı Olan Tatile Koştu

Aşıda yaş sınırlamasının 35 yaşa kadar inmesi ve SGK’lı tüm çalışanların aşı olabilme imkânı sonrasında tatil planları hızlandı. Aşılamanın hızlanmasıyla uçak bileti satışları bir önceki haftaya göre 25, otobüs bileti satışları ise 42 oranında arttı.  

 

Covid-19 aşılama sürecinde son günlerde yaşanan yoğunluk sonrası tatil planlayanların sayısında da artış yaşandı. Bir günde yapılan aşı sayısının günlük 1,5 milyona yaklaştığı şu günlerde seyahat etmek isteyenlerin sayısında da ciddi bir artış oldu. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun son 3 günde uçak bileti satışlarında 25, otobüs bileti satışlarında ise 40’a varan artışlar yaşandığını açıkladı.

 

Uçak bileti aramaları 314 yükseldi

Aşıda yaş sınırlamasının 35 yaşa kadar inmesi, SGK’lı tüm çalışanların aşı olabilme imkânı tanınması sonrasında tatil planlarının da hızlandığına dikkat çeken Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun CEO’su Çağlar Erol, “Son haftalardaki hızlı aşılanma süreciyle birlikte satışlarımız ve aramalarımızda çok ciddi artışlar yaşadık. Haziran ayında uçak bileti satışlarımız bir önceki aya göre 314 artarken, aramalar da 156’ya varan oranlarda yükseldi. Günlük aşılanma sayısının 1,5 milyonu bulduğu son iki günde ise çok ciddi bir trafik artışı yaşadık. Kış aylarını karantinada evlerinde geçiren insanlar aşılarını olup ya da aşı randevusu alıp, hemen tatil planlaması yapmaya başlamış. Bu yüzden son iki günde ise günlük uçak bileti satışlarımız bir önceki haftaya göre 25 oranında arttı” dedi.

 

Otobüs bileti aramaları Haziran’da 224 arttı 

Uçak bileti gibi otobüs bileti satışlarında da ciddi bir artış yaşandığını belirten Erol, “Aşılanmanın hızlandığı son 3 gündür otobüs bileti satışlarımız da geçen haftaya göre 42’ye varan oranlarda arttı. Otobüs biletinde de Mayıs ayına göre Haziran’da 224’e varan oranlarda yükseliş var. Özellikle 19-25 Temmuz arasındaki Kurban Bayramı haftası için de çok ciddi bir talep var. Tatil planlaması yapmak isteyenler acele etmeli” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login