3 sene önce
3 sene önce

Türkiye’ye örnek olacak “temiz” kampanya!

Lüleburgaz Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda mahalle sakinleriyle başlattığı temizlik kampanyası ile Türkiye’ye örnek oluyor. Başkan Gerenli’nin önce mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediği ardından da mahalle sakinleriyle birlikte eline süpürgeyi alıp sokakları süpürdüğü kampanyada bugünkü durak Cumhuriyet Mahallesi oldu. Temizlik öncesi konuşma yapan Başkan Gerenli, vatandaşlara çevreye karşı duyarlı olmaları yönünde çağrıda bulundu. 

 

2021 yılını belediye meclisi kararıyla “Çevre Yılı” ilan eden ve çevreye karşı duyarlılıkta farkındalık yaratacak etkinliklere imza atan Lüleburgaz Belediyesi’nin mahallelerde başlattığı “Temizlik Kampanyası” tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Kocasinan Mahallesi ile başlangıcı verilen kampanyanın en son durağı Cumhuriyet Mahallesi oldu. 

 

Vatandaşın sorunlarını dinledi

 

Temizlik kampanyası öncesinde vatandaşlarla açık hava toplantısında bir araya gelen Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, vatandaşların sorunlarını tek tek dinledi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Resmi Akçam ve Lüleburgaz Belediyesi daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, vatandaşların sorunları kayıt altına alındı. 

 

Birlikte mahalleyi süpürdüler

 

Toplantının ardından Başkan Gerenli ve vatandaşlar ellerine süpürgeleri alarak, farkındalık oluşturmak için sokakları süpürdü. 7’den 70’e çok sayıda mahallelinin yer aldığı etkinlik, Lüleburgaz’ın diğer mahallelerinde de devam edecek.  

 

Sürdürülebilir çevre vurgusu

 

Öte yandan temizlik kampanyası öncesi yapılan toplantıda Başkan Gerenli, çevre kirliliği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Sürdürülebilir çevre vurgusu yapan Başkan Gerenli, temiz bir çevrenin herkesin destek vermesiyle olacağını söyledi. Lüleburgaz Belediyesi’nin çevre konusunda önemli yatırımları planladığını ve sıfır atık konusunda ilerleyen süreçte çok önemli adımlar atacağını kaydeden Başkan Gerenli, “Muhtarlık üzerinden geri dönüşümle ilgili taleplerimiz olacak ve sizlere sürprizlerimiz olacak. Bunları hep beraber yapabilirsek daha sürdürebilir bir çevreyi yaratırız” dedi. 

 

“Önce sokağımızı temiz tutacağız”

 

Temizlik bilincinin sırasıyla ev, sokak, mahalle ve kent olarak oluştuğunu belirten Başkan Gerenli, “Önce evimizden, sokağımızdan başlayacağız. Mahallemizi temiz tutacağız. Son olarak da kentimizi temiz tutacağız. Çevreyle ilgili bütün önlemleri alacağız. Biraz daha fazla yürüyelim. Bisikletle gezelim. Çünkü otomobille her gittiğimizde havayı biraz daha kirletiyoruz. Egzoz gazları karbon salınımını artırarak dünyayı kirletiyor. Bu konu hepimiz için çok önemli. Her şeyi halletmek için çalışacağız. Çevreyle ilgili lütfen bilincimizi artıralım” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login