3 sene önce
3 sene önce

İş Dünyası, Birleşmiş Milletler ve Hükümet Temsilcileri UN Global Compact Liderler Zirvesi’nde Buluşuyor

Küresel salgının ardından daha iyi bir geleceği inşa etmek için 15- 16 Haziran’da dünyanın dört bir yanından 13.000’den fazla iş dünyası lideri; aralarında Birleşmiş Milletler, hükümetler, sivil toplum ve akademiden temsilcilerin yer aldığı sürdürülebilirlik liderleri ile UN Global Compact Liderler Zirvesi’nde buluşacak. Dijital platformlar üzerinden yayınlanacak zirvenin ikinci gününde Global Compact Türkiye tarafından İş Dünyası Plastik Girişimi hakkında Türkçe bir oturum düzenlenecek. Global Compact Türkiye Çevre Çalışma Grubu Eşbaşkanı Ebru Bakkaloğlu Tüzecan moderatörlüğünde ve Anadolu Efes CEO’su Can Çaka, Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ve Vestel Grup Şirketleri CEO’su Turan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek oturumda, Girişimde yer alan şirketler taahhüt verme sürecindeki deneyimlerini paylaşacaklar. 

 

15 – 16 Haziran tarihlerinde online olarak düzenlenecek UN Global Compact Liderler Zirvesi dünya genelindeki yerel ağlarının da ev sahipliği yapacağı oturumlarla toplamda 26 saat sürecek. Zirve’de iklim değişikliği krizlerinin, COVID-19 salgınının, derinleşen sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin masaya yatırılması ve sürdürülebilir bir toparlanma için yol haritası sunulması hedefleniyor. 

 

İki gün sürecek Zirve’ye katılacağı kesinleşen konuşmacılar arasında Singapur Cumhurbaşkanı Halimah Yacob, Jamaika Başbakanı, Andrew Holness, Kore Cumhuriyeti Başbakanı  Kim Boo-kyum, Katar Dışişleri Bakanı Soltan bin Saad Al-Muraikhi; BM Genel Sekreteri António Guterres; BM Genel Sekreter Yardımcısı Amina J. Muhammed; UNEP Genel Müdürü Inger Andersen; BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet; Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Sharan Burrow, Ford Vakfı Başkanı Darren Walker ve UN Global Compact CEO'su Sanda Ojiambo bulunuyor.

 

15 Haziran Türkiye saatiyle 20.15’de Türkiye, İngiltere, Meksika ve Sri Lanka yerel ağlarından temsilcilerle iş dünyasında çeşitlilik ve kapsayıcılık uygulamalarının masaya yatırılacağı “Responsible Business: Diversity and Inclusion at Worksplace” oturumunda Global Compact Türkiye Başkan Yardımcısı ve Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Çalışma Grubu Eşbaşkanı Demet İkiler yer alacak. 

 

16 Haziran Türkiye saatiyle 9:00’da Global Compact Türkiye, SKD Türkiye ve TÜSİAD işbirliğiyle hayata geçirilen İş Dünyası Plastik Girişimi hakkında bir panel gerçekleşecek. Global Compact Türkiye Çevre Çalışma Grubu Eşbaşkanı Ebru Tüzecan moderatörlüğünde Türkçe olarak gerçekleşecek panelde Anadolu Efes CEO’su Can Çaka, Kibar Holding CEO’su Haluk Kayabaşı ve Vestel Grup Şirketleri CEO’su Turan Erdoğan plastik taahhütlerini belirleme süreçlerindeki deneyimleri ve stratejik yaklaşımlarını paylaşacaklar.

 

16 Haziran Türkiye saatiyle 14:00’te Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Rusya, Sırbistan Ukrayna işbirliğiyle gerçekleşecek “Capitalizing on Innovation to fast-track SDGs in Eastern Europe” başlıklı bölgesel oturumda Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Üyesi Kamuran Uçar panelist olarak yer alacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Paylaşın

SON DAKİKA

Pin It on Pinterest

Login